image


Beldede siyaset yapmaksızın, kıt imkânlarla tüm belde sakinlerine eşit bir şekilde hizmet götüren HÜDA PAR’lı Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Özhan, beldede bir ilk olan yatırım ve hizmetleri bir bir hayata geçiriyor.

Beldenin kabuğunu kıracak projeleri hayata geçiren ve yaptığı hizmetlerle belde sakinlerinden büyük takdir kazanan Başkan Özhan, belediye başkanlığına geldiği 2 buçuk yıl gibi kısa bir sürede yaptığı projelerle beldenin adeta çehresini değiştirdi.

Kayapınar Belde Belediyesi Başkanı Samir Özhan, yaptığı açıklamada, kıt imkânlarla beldede birçok projeyi hayata geçirdiğini söyledi.

Beldenin birçok yerinde hizmetlerine aralıksız devam ettiklerini ifade eden Başkan Özhan, herkesi kucaklayıp siyasi anlayışına saygı duyacak ve hizmette herkese eşit bir şekilde yaklaşacak bir anlayışıyla hareket ettiklerini kaydetti.

“BELDEMİZİN SU SORUNUNU YÜZDE 100 HALLETTİK”

Yaptığı hizmetlerden bahseden Özhan, beldenin su sorununu çözüme kavuşturduklarını söyleyerek, “Yaklaşık 2 buçuk senedir görevdeyim. Beldede bazı evlere hiç su gitmiyordu. Belde halkı geceleri bazen 1-2 saat su yüzü görüyordu. Göreve gelir gelmez hemen kolları sıvadık. Var olan pompalarımızı gözden geçirdik ve saate 20 ton veren bir pompanın yerine, saatte 60 ton veren bir sistemini oluşturduk. Şu anda beldemizin su sorununu yüzde 100 hallettik diyebiliriz.” dedi.

“GENÇLERİMİZE İSTİHDAM SAĞLAYABİLMENİN YOLLARINIARAŞTIRIYORUZ”

Beldede belediyenin imkânlarıyla hayata geçirdikleri tekstil firmasında 120 gencin istihdam edildiğini vurgulayan Özhan, “Burada gençlerimize istihdam sağlayabilmenin yollarını araştırdık ve belediyenin imkânlarıyla bir tekstil açmak için bina yaptık. Tekstil için binamızı bir iş adamına kiraya verdik. Buranın kirası hem belediyeye aktarılıyor hem de burada 120 kişi istihdam ediliyor.” diye konuştu.

“PAZAR ALANI VE PARK İNŞA ETTİK”

Beldede yaptıkları en güzel hizmetlerden bir tanesinin de park ve pazar alanının oluşturulması olduğunu belirten Özhan, şöyle devam etti: “Habizbini dediğimiz bölgenin kalbi Kayapınar’dır. Köyler tüm alışverişlerini sürekli beldemizde yapmaktadırlar. Lakin beldemizde bugüne kadar ne bir pazar yerimiz oldu ne de parkımız. Bunun için bir pazar alanı ve belde sakinlerinin oturacağı bir park kurmak istedik. Beldenin tam göbeğinde 3 bin metrekare alan üzerinde kapalı pazar alanı ve park inşa ettik. Belde sakinleri diledikleri gibi parktan istifade etmektedirler. Parkımızın ismini ‘Ömer Halisdemir ve Yasin Börü’ yaptık.”

“KADINLARA YÖNELİK BİR TAZİYE EVİNİ BİTİRDİK, BİRİ İNŞAATHALİNDE”

Kadınlara yönelik taziye evi yaptıklarını dile getiren Özhan, “Beldemizin en büyük sıkıntılarından bir tanesi de bayanlara yönelik taziye evlerinin olmayışıydı. Bizler burada HÜDA PAR’ın kadına olan bakış açısını ön plana çıkararak kolları sıvadık. Pınarbaşı Mahallemizde kadınlara yönelik bir taziye evini bitirdik, şu anda faaliyettedir. Yeşilyurt Mahallemizde yine kadınlara yönelik yaptığımız taziye evi ise inşaat halindedir.” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLAR İÇİN PARK ALANI OLUŞTURDUK”

Çocuklar için park alanlarını oluşturduklarını vurgulayan Özhan, “Okul bahçesinde 25 yıldır öğrenciler için tehlike oluşturan DEDAŞ’a ait bir trafoyu belediye olarak kaldırıyoruz. Trafonun yerine çocuklarımız için oyun parkı kurarak orayı da faaliyete geçireceğiz. Beldemizde çocuklarımız için okul öncesi eğitim görecek bir yerimiz yoktu. Beldenin tam merkezi yerinde bir hayırseverin bize verdiği bir arsa üzerinde 420 metrekare kapalı bir alanda üstü Kur’an kursu, altı ise okul öncesi için yapacağımız yer inşaat halinde, yapımı bitme aşamasındadır. Buradaki mahallenin çocukları için de binanın hemen yanında bir park alanı oluşturduk.” açıklamasında bulundu.

“İMKÂNLAR YOK DEYİP OTURMADIK”

Projelerinin kıt imkânlarla devam ettiğine işaret eden Özhan, şunları söyledi: “Bizler belediyeyi devralırken belediyenin imkânları yok deyip de yerimize oturacak değildik. Özellikle Ramazan ayında, beldem 450 hane, tüm belde hanesine eşit bir şekilde yardım kolisi dağıttım. Bizi dinleyenler ‘Aralarında hiç varlıklı yok mu?’ diyebilirler. Ama biz şunu düşündük. Varlıklı olanlar da bilsinler ki bu belde de bir belediye var ve o belediye herkesi gözetmektedir.”

“BANA OY VEREN VERMEYEN HERKESE EŞİT ŞEKİLDE HİZMETLERİMİZİSUNUYORUZ”

Herkese eşit şekilde hizmet götürdüklerini belirten Özhan, “Evlenen tüm gençlerimize çeyiz yardımı yaptık ve bunu herkese eşit bir şekilde yaptık. Bununla beraber elbette vefat edenlerin ailelerini de unutmadık. Vefat eden her vatandaşımızın ailesine muhakkak belediye olarak bir öğün yemek yardımında bulunduk. Bana oy veren vermeyen herkese eşit şekilde hizmetlerimizi sunduk.” dedi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *