image

36 yıldır kırtasiye sektöründe çalışan Ali Kemal Eğilmez, salgın sonrası ortaya çıkan ekonomik durgunluğun halen devam ettiğini belirtti.

Eğilmez, okulların açılmasıyla beraber, geçmiş dönemlere göre işlerinin daha iyi olduğunu belirterek şunları söyledi:  "Tabii işlerimiz okulların açılmasıyla biraz daha iyi oldu. Çünkü iki sene önceki pandemide yaptığımız cironun şu anda yüzde 50'sini yakalayabildik ama son 15 yıllık ciroya bakarsak 4'te biri bile değil. Bunun nedenleri son 15 yılda ulusal marketlerin bizi çok etkilemesidir. Onlar çoğu ürünleri ithalattan direkt aldıkları için biz küçük esnaf arada sıkışmış gibi şu ana kadar gelebildik ama bundan sonra da nereye gidebiliriz bilmiyorum." 

Artan fiyatlar karışında kendilerinin de şok olduğunu belirten Eğilmez, "Fiyatlarda değişiklikler var, öğrenciler de bazen şok oluyorlar, biz de ürünleri alırken şok oluyoruz. Bu zaman dilimi içinde olumsuzlukları hep beraber yaşadık, Rabbim önce sağlık sıhhat versin, dünya işleri hallolur." dedi.

Öğrencilerin aşılama süreçlerinin tamamlanmasının ardından daha rahat olacaklarını belirten Eğilmez, "insanlar daha önce online eğitim gördükleri için bizim burada sattığımız eğitim araçları onlara internet aracılığıyla ulaştı, o da bizi etkiliyor. E-ticareti bizim esnafımızdan yapan fazla yok. Ama evden çalışanlar da var, e-ticaret yaparak alıp satıyorlar, onlar da bizi etkiliyor. Yani bizim tezgâhımıza gelip de almak istediği ürünü, eline alıp bakacak insan sayısı azaldı." diye konuştu. İLKHA

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *