image


Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle gazetemize açıklamalarda bulunan Müftü Turgut Erhan,  cami cemaatine çağrıda bulunarak camiye çocuklarıyla birlikte gelmelerini istedi.  Müftü Erhan, daha çok çocuğun ve gencin camiye gelmesi için herkesin çalışması gerektiğini, toplum olarak buna ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

“BİZ SECDEDEYKEN BAŞIMIZA BASSINLAR HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL”

Camilerimizin çocuk sesleriyle şenlenmesi gerektiğini vurgulayan Müftü Erhan, “Camilerimiz çocuk sesleri ile şenlensin amacımız bu. Ailenizle birlikte camimize gelin. Camilerimizi şenlendirelim. Çocuklarımızın, gençlerimizin okullarının olmadığı zamanlarda camilerimize gelsinler. Birlikte secde edelim. Safların arasında koşsunlar. İsterlerse biz secdedeyken başımıza bassınlar hiç önemli değil. Çocukları camiyi alıştırmak bu şekilde olur.” İfadelerini kullandı.

“SAKIN ÇOCUKLARI YAPTIKLARI GÜRÜLTÜDEN DOLAYI ÜZMEYELİM”

Camiye gelen çocuklara gürültü yaptıkları gerekçesiyle kızılmaması gerektiğini söyleyen, bu konuda cami cemaatini uyaran Müftü Erhan, “Sakın onları yaptığı gürültüden, sesten rahatsız olarak üzecek tek bir söz etmeyelim. Tabii ki caminin bir adabı var. O adabı camiye gelirken çocuklarımı tembih edeceğiz. Bunun bir usulü vardır. Söylemenin tembih etmenin bir usulü vardır. Onlar da yavaş yavaş burada öğrenirler.” Diye konuştu. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *