image

Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR ortaklığıyla açılan meslek edindirme kurslarına 2021 yılında BİL-MEK çatısı altında 3 merkez, 5 branş, 8 kursta 135 kursiyere verilen meslek edindirme kursları başarıyla tamamlanarak sertifika töreni gerçekleştirildi.

Batman Park AVM sergi alanında yapılan sertifika töreni ve sergiye Batman Valisi Hulusi Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Osman Bilgili, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, Halk Eğitim Müdürü Bilal Serik, Belediye Birim Müdürleri, BİL-MEK kursiyerleri ve vatandaşlar katıldı.

BİL-MEK kurslarında eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını veren Vali Şahin, kursiyerler tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünleri yakından inceledi.

 BİL-MEK kurslarında önümüzdeki dönemde atılım yapmayı hedeflediklerini belirten Vali Şahin; "BİL-MEK kurslarında ve diğer kadın kooperatiflerinde kursiyerler tarafından binbir emek ve özenle üretilen ürünlerin vatandaşa ulaşabilmesi için Sanat Sokağı’nda satış yerleri hazırladık. Kursiyerler ve kadın kooperatifleri ürettikleri ürünleri satarak şehrimizin turizmine ve ekonomisine katkıda bulunacak. Kurslarda emeği geçen kurumlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *