image


Müftü Erhan yaptığı açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, cami ve mescitlere olan ilgiyi artırmak, zihinlere mabet fikrini yerleştirmek maksadıyla, 1986 yılından beri her yıl Ekim ayının ilk haftasını “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”  olarak kutlamaktadır. Camiler Ve Din Görevlileri Haftasının bu yıl ki teması Başkanlığımız tarafından "Vefa" olarak belirlenmiştir.” Dedi.

Camilerin, müminlerin günde beş vakit ziyaret edip orada hayat buldukları mekânlar olduğunu vurgulayan Erhan, “Camiler, ibadet yerleri olmanın yanında, eğitim ve öğretimin yapıldığı birer ilim ve irfan mekânlarıdır. Okunan hutbeler, yapılan vaaz ve nasihatler ile her yaştan insana dini bilgiler öğretilir, kalplere Allah, Peygamber, vatan ve millet sevgisi yerleştirilir. Camiler, dil, renk, ırk ve kültür farkı gözetilmeksizin çocuk, genç ve yaşlıyı aynı safta buluşturan ve tevhid inancı etrafında toplayan; birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekişmesini sağlayan, kutsal mekânlardır.” Dedi.

Müftü Erhan, “Cami ve Kur’an Kurslarımızda görev yapan din görevlilerimiz, kutsal bir görev ifa etmektedirler. Din hizmetlerinin yanında sosyal hayatın her safhasında halkımızın hizmetinde bulunmaktadırlar. Dolayısıyla din görevlilerimiz toplumda saygın bir yere sahiptirler.” İfadelerini kullandı.

Cami ve Din Görevlileri haftası ve bu haftada yapılacak faaliyetlerin tümünün İslam âleminin huzur ve barışına birlik ve kardeşliğine, sağlık ve sıhhatine katkı sağlamasını temenni eden Müftü Erhan şu ifadeleri kullandı: “ değerli din görevlilerini fedakârane hizmetlerinden dolayı tebrik ediyor, ahirete intikal edenlere ise Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca camilerimizin yapımında emeği geçen hayırseverlerden ahirete intikal edenlere Cenâb-ı Hak’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlık ve afiyetler niyaz ediyorum.” VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *