image


İmam hatip okullarının başarısı ve toplumun ilgisi her geçen yıl daha da katlanırken bu yıl lise tercihi yapan öğrencilerin büyük bir çoğunluğu imam hatip ortaokullarını ve liselerini seçti.

Toplumun manevi alandaki en önemli ihtiyacını karşılayan imam hatip okulları geçmişten günümüze birçok defa darbe almış olsa da, katsayı adaletsizliğinin kalkması, orta kısımların yeniden açılması ve anayasal güvence altına alınmasa da başörtüsü yasağının kaldırılmasıyla birlikte imam hatip okulları ve öğrencilerinin başarı oranı dikkat çekiyor.

Son yıllarda imam hatip okullarına talep ciddi anlamda artarken, imam hatip öğrencilerinin başarısı da göz dolduruyor. Akademik alandaki başarılarıyla da gelecek için büyük ümit veren imam hatip okulları ve öğrencilerinin bu başarısı kimi çevreleri rahatsız ediyor.

Bazı kesimler tarafından imam hatip okullarının varlığından ve verilen eğitimlerden rahatsız olunsa da bu okullarda eğitim gören öğrenciler, okullarında aldıkları eğitimden memnun olmakla birlikte imam hatip öğrencisi olmaktan da büyük bir gurur duyuyorlar.

İmam hatip okulu öğrencisi olmanın ayrıcalıklı olduğunu belirten ortaokul 7’inci sınıf öğrencisi Ebrar Bozkurt, imam hatip okulu öğrencisi olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

 “İMAM HATİP ÖĞRENCİSİ OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

İmam hatip okulunda eğitim görmenin çok güzel ve faydalı olduğunu ifade eden ortaokul 7’inci sınıf öğrencisi Sevimgül Çarkamlı da, “Önceden imam hatiplere karşı önyargılıydım. çünkü imam hatip okullarında sadece dini dersler verildiğini düşünüyordum. İmam hatip okulunda eğitim görmeye başlayınca gerçeğin böyle olmadığını gördüm. İmam hatip okullarında normal düz okuldan daha iyi eğitim var. Hem dini hem de akademik derslere çok önem veriliyor. İmam hatip öğrencisi olduğum için çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

“HEM DİNİ HEM DE AKADEMİK AÇIDAN KENDİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ”

İmam hatip okulu öğrencisi olduğu için hem kendisinin hem de ailesinin mutlu olduğunu ifade eden ortaokul 7’inci sınıf öğrencisi Hamza Yılmaz ise şunları söyledi: “İmam hatip okulu öğrencisi olduğum için çok mutluyum ve imam hatibe geldiğim için gururluyum. Hem dini hem de akademik açıdan kendimizi geliştiriyoruz. Hocalarımızda bu konuda bize iyi eğitim veriyorlar. Düz okulda eğitim görürken Kur'an-ı Kerim'i bilmiyordum. İmam hatip okulunda eğitim görmeye başladığımda Kur'an-ı Kerim'i öğrendim, notlarımda yükseldi. Şu anda birçok sureyi ezbere biliyorum.” İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *