image

Hükümlü ve Tutuklulara Yakınlarının Ölümü veya Hastalığı Nedeniyle Verilebilecek Mazeret İzinlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Adalet ve İçişleri bakanlıkları tarafından yayımlanan yeni düzenlemeyle, cezaevindekilerin hayati tehlike oluşturacak önemli ve ağır bir hastalığı bulunan yakınlarını ziyaret hakkı genişletildi. 

ZİYARET HAKKI GENİŞLETİLDİ

Buna göre cezaevindekiler ölüm döşeğindeki ana, baba, eş, kardeş, çocuklarını ziyaret hakkı toplam birden ikiye çıkarıldı.

CENAZE İZNİ İÇİN CEZAEVİ YÖNETİMİNE YETKİ

Yönetmelikte, tutuklu ve hükümlünün yakınlarının cenazesine katılması için gereken izinlerde cezaevi yönetimine yetki verildi. Yeni düzenlemeye göre “soruşturmanın veya kovuşturmanın selameti ve güvenlik bakımından sakınca oluşturmaması koşuluyla tutuklulara; ikinci derece dâhil kan veya kayın hısımlarından birinin ya da eşinin ölümü hâlinde, ceza infaz kurumu en üst amirinin önerisi ve cumhuriyet başsavcılığının onayı ile yol süresi hariç iki güne kadar cenazeye katılması amacıyla izin verilebilecek.

HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *