image


HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, kent merkezindeki Komando Caddesi esnafını ziyaret etti.

Ziyarette HÜDA PAR heyetine yaşadıkları sorun ve sıkıntıları anlatan Komanda Caddesi esnafı, yerel ekonominin düzelmesi için yetkililerden çözüm odaklı projeler ortaya koymalarını talep etti.

Bir buçuk yıldır devam eden salgından olumsuz etkilendiklerini dile getiren esnaf, istenilen düzeyde iş yapamadıkları için kimi aylar kiralarını ödeyemez hale geldiklerini ifade etti.

Yerel esnafın taleplerini dinlemek ve seslerini duyurmak istediklerini belirten Durmaz, daima esnafın yanında olduklarını ve sorunlarının çözümü noktasında üzerlerine ne düşerse yapacaklarını söyledi.

“YÜKSEK FATURALAR ESNAFI ZOR DURUMDA BIRAKMIŞTIR”

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Durmaz, “Çalışmalarımız kapsamında esnaflarımızın sorun, sıkıntı ve taleplerini dinlemek üzere Komando Caddesindeki esnafları ziyaret ettik. Esnafımızın sıcak ilgisi bizleri memnun etti. Dükkânlarına gidip kendilerini dinlediğimiz esnaflar son dönemlerde yaşanan zamlardan, artan maliyetlerden ve özellikle yüksek gelen faturalardan şikâyet etti. Yüksek faturalar esnafı zor durumda bırakmıştır, kimi esnaf ödemelerini yapmakta zorlanmaktadır. Bu ciddi bir sıkıntıdır. Bu sıkıntının bir hal çaresine bakılmalıdır.” şeklinde konuştu.

“ESNAF VE SANATKÂRLARIN KULLANDIĞI ENERJİDE İNDİRİM SAĞLANMALIDIR”

Esnafların kullandığı enerjide indirim sağlanması gerektiğine dikkat çeken Durmaz, “Esnaf ve sanatkârların kullandığı enerjide indirim sağlanarak yaşanılan mağduriyetlere bir son verilmelidir. Konuya dair en fazla inisiyatif almaları gerekenler, yereldeki idarecilerdir. Esnaf idarecilerin de sahada olmasını ve çözüm odaklı adımlar atmalarını istiyor. Bu sıkıntıların bitmesi, sorunların çözülmesi ve talep ettiğimiz esnaf ve sanatkârların kullandığı enerjide indirim sağlanması konuların takipçileri olacağız.” dedi.

Kendilerine yapılan ziyaretlerden duydukları memnuniyeti dile getiren Komando Caddesi esnafı, seçim dönemi olmamasına rağmen kendilerini ziyaret ederek sorunlarıyla ilgilenen HÜDA PAR heyetine teşekkür etti. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *