image


HÜDA PAR İslami çizgide siyaset yapmaya çalışan bir parti olduğunu belirten Yapıcıoğlu, “ Belki yönetim kadrosunun önemli bir kısmı Kürt vatandaşlardan oluşuyor, ama biz sadece Kürtlerin değil bu memlekette yaşayan kaç farklı etnik grup varsa hepsine birden hitap etmeye çalışan ve inşallah bize vekâlet verilirse kendilerini temsil etme görevi verirlerse hepsini layıkıyla, hakkıyla temsil etmeye çalışan bir siyasi kadroyuz. Bu anlamda yani HÜDA PAR’a sadece Kürt partisi demenin doğru olmadığını düşünüyorum. Dediğim gibi hem Kürtlere hem Türklere hem Araplara hem Lazlara hem Çerkezlere kim varsa bu toplulukta yaşayan. Çünkü biz bütün farklı etnik grupların çok güçlü bir birliktelik ortaya koyarak bu topraklar üzerinde bin yıla aşkın süredir birlikte yaşadığı gibi bundan sonra da yine kardeşçe adalet temelinde kalacak bir birliktelik içerisinde birlikte yaşayabileceğini ve yaşaması gerektiğine inanan bir kadroyuz.” Dedi.

“SİYASETİMİZ İSLAM’IN BELİRLEDİĞİ MEŞRU DAİRE İÇERİSİNDE OLACAKTIR’

Müslüman memleketinde siyaset yaptıklarını, bu yüzden HÜDA PAR olarak ölçülerinin İslam olduğunu aktaran Yapıcıoğlu, “HÜDA PAR, ‘siyasetimiz İslam’ın belirlediği meşru daire içerisinde olacaktır’ diye açıktan söyleyen ve bu doğrultuda siyaset yapan siyaset partidir. Adaleti en fazla önceleyen hemen hemen her konunun aslında adalet sorunundan kaynaklandığını ve bütün sorunlarımızın kaynağı olduğunu, ‘Önce İnsan Öncelik Adalet’ diyen ‘Dürüst Siyaset ve Gerçek Adalet’ sloganıyla yola çıkan bir siyasi partidir.” diye konuştu.

YAPICIOĞLU İKTİDAR VAATLERİNİ SIRALADI

İktidar vaatlerinden de bahseden Yapıcıoğlu, “Biz iktidara gelirsek asgari ücretliden asla vergi alınmayacak. Biz iktidara gelirsek temel tüketim maddelerinden gıda maddelerinden vergi alınmayacak. Biz iktidara gelirsek ihtiyaç sahibi ailelere belli bir miktar elektrik, gaz ve su ücretsiz olacak. Biz iktidara gelirsek bütçeler denk olacak. Borçlar bitecek. Bir belediyemiz var. Bizim o belediyemiz seçildikten bu yana ki 2019’dan bu yana. 2,5 yıl bir zaman geçti. Bugüne kadar tek kuruş borç almamıştır. İller Bankası’ndan oraya giden ödenekten daha önceki yönetimlerin aldığı borçlar kesilmektedir. Buna rağmen borç almıyor. Biz hükümet olursak Allah’ın izniyle biz borç almayacağız. Çünkü borç almak faiz sarmalın içine girmek o girdabın içerisine girip boğulmak demektir. Denk bütçe anayasal bir zorunluluk olmalıdır diye bütün partilere de çağrıda bulunuyoruz.” Dedi. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *