image


Son zamanlarda başta doğalgaz ve elektrik olmak üzere tüm gıda ürünlerinde dikkat çeken fahiş fiyat artışları halkı zor durumda bırakırken marketlerdeki ürünlerin fiyatları önlenemez duruma geldi.

Neredeyse her gün yeni bir zam haberiyle uyanan vatandaş, artan gıda fiyatlarına tepki gösterdi. Gıda fiyatlarında yaşanan artış halkı kara kara düşündürürken zamların bir türlü önüne geçilememesi ise büyük mağduriyetlere neden oluyor.

Gizli ve açık zamlar vatandaşı ciddi anlamda olumsuz etkilerken halk artık çarşıya, pazara ve markete gidemeyecek duruma geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) başta olmak üzere çeşitli kurumlar ve yetkililer tarafından açıklanan büyüme rakamlarına göre, Türkiye’nin ekonomisi büyüdüğü, ihracatı arttığı belirtilirken söz konusu büyüme sokağa ve dar gelirli kesime yansımıyor.

Kâğıt üzerindeki büyümenin, kırılan rekorların esnaf ve halka hiçbir şekilde yansımamasından yakınan toplumun her kesimi, zamların engellenmesini, başta vergiler, elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere birçok ürüne yapılan zamların geri çekilmesini istiyor.

Son günlerde yapılan zamlara tepki gösteren halk, zamlardan çok derinden etkilendiklerini belirterek ivedi şekilde zamlara karşı önlem alınması için yetkililere çağrıda bulundu.

Salgın sürecinin etkisiyle zor günlerden geçen halk, bu durumun zaten günlük geçimlerini zor sağlayan dar gelirler başta olmak üzere her kesimi endişelendirdiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceklerini söylemişti. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *