image

Salgın sonrası askıya alınan ekspres seferleri Eylülün başında tekrar başladı. Ancak toplu taşımada getirilen PCR testi ve fiyatların artışı tren seferlerine ilgiyi azalttı.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan TCDD Batman Garı yetkilileri tren seferlerinin yüzde yirmi oranında azaldığını belirtti. Eski ve yeni fiyatlar konusunda açıklama yapan yetkililer, “Bir buçuk yıldır ekspres seferleri askıya alınmıştı. 3 Eylülde başladı seferler. Batman- Diyarbakır arası tam ücret 16 lira, öğrenciler için ise 14 lira. Ekspres olmayan bölgesel tren seferleri içinse yine Batman-Diyarbakır arası tam 8, öğrenciler içinse 6,5 lira.” İfadelerini kullandı.

Eskiye oranla fiyatlarda yüzde 20 oranında artış olduğunu söyleyen vatandaşlar ise, PCR testinin doğurduğu mağduriyetler ile birlikte trene olan ilginin azaldığını belirtti. PCR testi konusunda ciddi bilgi sahibi olmayan birçok kişinin biletlerinin yandığını belirten vatandaşlar bu uygulamayla ilgili bilgilendirme yapılmasını istedi. ŞEVKİ ASLAN 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *