image

Salgın nedeniyle 2020 yılının mart ayından buyana uzaktaneğitime geçen okullarda birçok defa yüz yüze eğitim kararı alınıp tekraruzaktan eğitime geçilmesi servis şoförlerini endişelendiriyor.

Coronavirüs nedeniyle zor günler geçiren servis esnafı, busüreçte birçok farklı destek alsa da söz konusu desteklerin yetersiz olduğunusöyledi. Servis şoförleri, Millî Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitim kararınınardından hazırlıklarına başladı.

Okulların açılıp tekrar kapanacağından dolayı tereddütteolduklarını söyleyen servis şoförü Mustafa Fidan, "Okulların açılmasındandolayı servisçiler tereddüt içindeler. Okular açılır mı açılmaz mı? diyeservisçiler arasında bir hareketlilik var." dedi.

Yaklaşık 2 yıldır salgın nedeniyle çalışamadıklarınıbelirten Fidan, "Şu anda birçok aracımız kontak kapatmış çalışmıyor.Araçlarımızın fenni muayenesi ve araç sigortası geçmiş. Ödeyemiyoruz.Yetkililerden en azından durumumuzu göz önüne alıp yardımcı olmalarınıistiyoruz. Bir aracımızın ortalama bir aylık gideri bin liradır." ifadelerinikullandı.  

S plaka araçların öğrenci taşıma işinden başka bir işyapamadığını bu nedenle salgın süresi boyunca kontak çevirmediklerini belirtenFidan, "Servisçilerin şu anda yapılacak herhangi bir değişikliğe hazırdeğil. Çünkü bir buçuk yıldır, okular kapalıydı. Servis araç plakaları S plakaolduğu içinde başka bir iş yapamıyor. Yaptığı iş sadece öğrenci personelinitaşıyabilir. Okular da kapalı olduğu için öğrenci de olmadığında dolayı şu andaaraçların çoğu çalışmıyor. Araçlar 17 ay kesintisiz çalışmadı. Aylık bir aracıngideri bin liradan hesaplasak 17 bin lira yapıyor. Şu andaki yasalara göreçalışmakta mümkün değil." şeklinde konuştu. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *