image

Her sene yüzlerce çuval kurutmalık sattıklarını, halkın yoğun bir şekilde dolma biber, patlıcan ve diğer kurutmalıklara ilgi gösterdiğini belirten Pazar esnafı, bu sene Pandemiden ötürü satışların büyük düşüş yaşadığını vurguladı. 

Balpınar’ın yerli kurutmalık biber ve patlıcanlarını, Alo Tevşo Semt Pazarına getirip burada satan esnaf Hasan Görnü, bu sene pandemiden dolayı satışların iyi olmadığını belirtti.

Bu seneki kurutmalık biber ve patlıcan satışlarından memnun olmadıklarını ifade eden  Görnü, “Bunlar Balpınar’ın yerli kurutmalık biber ve patlıcanları. Pandemi, herkese zarar verdiği gibi bizler de bu zarardan etkilendik. Bu seneki satışlarımız geçen seneye nazaran yarı yarıya inmiş durumda. Bu sene fiyatın uygun olmasına rağmen kimse almıyor. Pazar çok sessiz.” dedi.

Satışların az olmasını, halkın ekonomik durumunun kötü olmasına bağlayan Görnü, geçen senelerde pazarın tıklım tıklım olduğunu, bu sene ise pazarın çok sessiz olduğunu dile getirdi.

GEÇEN SENE 300 TORBA SATTIĞIMIZ DOLMALIK BİBER 50 TORBAYA DÜŞTÜ

Sadece Alo Tevşo Pazar esnafının değil, kurutmalık satan herkesin durumdan şikayetçi olduğunu söyleyen Görnü, “ Mesela biz her sene 200, 300 çuval dolmalık biber satıyorduk. Bu sene bu sayı 50-60 çuvala düştü.  Patlıcan desen geçen seneye göre ancak üçte birini satabiliyoruz. Fiyatlarımız da çok uygun. Ürünümüz hem yerli, hem de ucuz. geçen sene 3 lira olan bir ürün bu sene 2 lira ama yine de iş yok “diye yakındı.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *