image

Özel bir TV kanalında program sunan Didem Aslan Yılmaz'ın telefon bağlantısı üzerinden yayında görüştüğü bayanın Kürtçe konuşmasını engellemesi olayına yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor.

Yaklaşık bir sene önce yayınlanan benzer programda stüdyo konuğu olan kadın, çocuğunun eşinden değil de gayrı meşru ilişki yaşadığı komşusundan olduğunu öğrenmesi anında attığı sevinç çığlıkları kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

24 Ağustos Salı günü yayınlanan programda söz konusu ırkçı söylemlerde bulunulmasının yanı sıra program içeriğinin aile yapısına zarar verdiğini ve toplumun ahlaki değerlerini hedef altığını belirten sivil toplum kuruluşu temsilcileri, aile mahremiyetini ifşa eden yayınların kaldırılması gerektiğini söyledi.

Bu tür yayınların toplumun aile yapısını, kültürünü ve örfünü doğrudan hedef aldığını belirten İdeal Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Ali Doyar, "Türkiye'de şu anda TV kanalları hakikaten çok fazladır. Radyolarla birlikte yaklaşık bin 700'ün üzerinde yayım yapan kanal var. Bu kanallarının birçoğunda toplumun ihtiyaç duymadığı, istifade edemediği magazin türünden yayınlar yapılıyor. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise toplumun aile yapısını, kültürünü ve örfünü doğrudan hedef alan ifsat etmeye yönelik yayınların yapılmasıdır. Özellikle aile ve kadın hedef noktasındadırlar." dedi.

HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *