image

İmam Hatip Liseleri Arapça Yarışması finalleri Kayseri'de gerçekleştirildi. Batman Merkez Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Metin Canlandırma kategorisinde Dünya Şampiyonu oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneğince koordinasyonu yürütülen 6. Uluslararası Arapça Yarışmaları kapsamında İmam Hatip Liseleri Arapça Yarışması Türkiye yarı final ve finalleri Kayseri'de gerçekleştirildi.

Liseler arasındaki yarışmalarda Arapça şiir okuma ve Arapça hikaye canlandırma kategorilerinin finalleri yapılırken bilgi yarışması kategorisinin iki ayrı oturumunda yarı finaller düzenlendi.

Ayrıca, müsabakaların uluslararası bölümünde uluslararası şiir ve uluslararası metin canlandırma yarışmalarının finalleri gerçekleştirildi.Yarışmalarda dereceye girenler şu şekilde sıralandı:

İmam Hatip Liseleri Arapça Şiir Okuma Kategorisinde, Çorum Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Şanlıurfa Haliliye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Sakarya Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

İmam Hatip Liseleri Arapça Metin Canlandırma Kategorisinde, Batman Merkez Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, Şanlıurfa Haliliye Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Samsun Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi ise üçüncülüğü elde etti.

Bölge ve Türkiye birinciliğinin ardından dünya birinciliği geldi

Yarışmaların Türkiye finalleri tamamlandıktan sonra Şiir Okuma kategorisinde ve Metin Canlandırma kategorisinde uluslararası yarışmalara geçildi. Çeşitli ülkelerden öğrencilerin yarıştığı Metin Canlandırma finali sonucunda Türkiye Birinciliğini elde eden Batman Merkez Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi uluslararası yarışmayı da kazanarak dünya birinciliğini elde etti ve büyük bir başarıya imza attı.

Ödül töreni tüm dünyaya duyuruldu

Batman Merkez Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sahneye koyduğu hikaye canlandırma performansı seyirciler ve organizasyon yetkilileri tarafından tam not aldı. Batman Merkez Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi bu birinciliği alırken zorlu bir süreçten geçti. Önce il finalini geçen daha sonra ise Batman'ı Bölge finalinde temsil eden Batman Merkez Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri son olarak da Kayseri'de büyük finalde yarışarak önce Türkiye birinciliğini, sonra da dünya birinciliğini elde etmiş oldu.

Metin Canlandırmada Türkiye'yi temsil eden Batman Merkez Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi dünya birinciliğini elde ederken, ödül töreni canlı yayınlarla tüm dünyaya duyuruldu. Başta TRT Arapça olmak üzere, El-Cezire ödül törenini canlı olarak yayınlarken, onlarca yerli ve yabancı televizyon da töreni banttan yayınladılar. Mehmet Emin Uraz

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *