image

Gelişen teknolojiyle birlikte, analog makinaların yerini dijital ve akıllı telefonlar alalı uzun zaman oldu. Fotoğraf stüdyolarında çekilen fotoğraflara olan merakın yerini ise fotoğrafı saniyede gösteren dijital fotoğraf makineleri ve akıllı cep telefonları aldı.

Batman’da 1978 yılında fotoğraf stüdyosu açan 61 yaşındaki Nimetullah Gülmez, gelişen teknoloji karşısında stüdyo fotoğrafçılığının büyük oranda önemini kaybettiğini söyledi.

Günümüzde fotoğrafa ulaşmanın olduğundan çok kolaylaştığını, bu nedenle stüdyolarda fotoğrafçılığın eskiye nazaran önemini kaybettiğini kaydeden Gülmez, stüdyo açtığı yıllarda siyah beyaz olan fotoğraflara verilen değerin şu anda olmadığı ifade etti.

Fotoğraf makinelerinin 36’lık pozlu zamanlarda fotoğrafların çok değerli olduğunu belirten Gülmez, şu anda dijital fotoğraf veya akıllı telefon alan herkesin kendini fotoğrafçı olarak gördüğünü söyledi.

Gelişen teknolojiye rağmen yaklaşık 50 yıldır fotoğrafçılık mesleğini severek devam ettirdiğini ifade eden Gülmez, teknolojiye ve zamana ayak uydurmak için kardeşi ve yeğenleri ile beraber açık alanda yeni fotoğraf stüdyosu açmak için çalışmalara başladıklarını belirtti. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *