image

Doğankavak Köyü altyapı sorunlarıyla boğuşuyor. Köylerinde yirmiye yakın hane sahibinin bu tür sorunlar yaşadıklarını belirten köylüler çözüm istedi. Kanalizasyon olmadığı için pis suların sürekli bahçelerine aktığını, bu durumun sağlıklarını tehdit ettiğini vurgulayan köylüler su şebekesi olmadığı için temiz su bulma konusunda da sıkıntıları olduğunu ifade etti. Ayrıca ulaşım konusunda da güçlük yaşadıklarını, bu yüzden özellikle çocuklarının kışın okula giderken büyük zorluklarla karşılaştıklarını belirten köylüler yetkililerden seslerini duymalarını istediler.

“12 YILDIR ALTYAPI SORUNUMUZUN ÇÖZÜLMESİNE ÇALIŞIYORUZ”

Doğanköy Muhtar Azası olan Abdurrahman Coşkun yaptığı açıklamada, “Kanalizasyonlarımız yok, rögarlarımız yok, suyumuz yok, yolumuz yok. Ciddi altyapı sıkıntıları çekiyoruz. Köyümüzün diğer bölgelerinde altyapı sorunları çözülmüş, bizimki hariç. Köyümüzün diğer bölgelerinde altyapı 2009 yılında yapıldı. Yani 12 yıl önce… Ama bizim yapılmadı.  Biz yaklaşık yirmi hane 12 yıldır altyapı sorunumuzun çözülmesine çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bir yıldır sorunların çözümü için defalarca dilekçe verdiklerini, daha önce de girişimleri olduğunu söyleyen Coşkun, “ En son üç ay önce yine dilekçe verdik. Ama hiçbir sonuç alamadık. Bize sahip çıkan yok. Kimse sorunlarımızı çözmeye yanaşmıyor. Mağduruz. Yetkililere sesleniyoruz; lütfen sorunlarımızı çözün,” ifadelerini kullandı.

“PİS KANALİZASYON SULARI BAHÇELERİMİZE AKIP HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARIYOR”

Doğankavak Köyü sakinlerinden Ferhan Ay ise, “ Bizim şu an en büyük sorunlarımızdan bir tanesinin kanalizasyon sularının bahçelerimize akmasıdır. Bu kirli sular hastalıklara davetiye çıkarıyor. Çevre kirliliğine yol açıyor. Ayrıca yolumuz da yok. Altyapı olmadığı için kışın akan kanalizasyon ve yağmur suları köyün etrafında bataklık yerlerin oluşmasına neden oluyor. Böyle olunca çocuklarımız okula gidemiyor. Su şebekemiz de yok. Temiz suya hasretiz.” İfadelerini kullandı.

“SORUNLARI DEFALARCA İLETMEMİZE RAĞMEN SAHİP ÇIKAN OLMADI”

Sorunlarını defalarca yetkililere ilettiklerini vurgulayan Ay, “ Beşiri Kaymakamlığına başvurduk, Beşiri Köylere Hizmet Götürme birimine bizzat dilekçe verdik. Başka yetkililere de başvurduk. Yaklaşık yirmi hanenin sahipleri olarak imza toplayıp götürdük ama yine bir şey çıkmadı. Köyümüzün diğer bölgelerinin altyapısı var, sadece bizimki yok. Ne kanalizasyon ve ne de su şebekemiz var. Temiz su bulamıyoruz. Büyük mağduriyet yaşıyoruz.” Dedi.

“SU OLMAZSA SALGINDAN NASIL KORUNACAĞIZ?”

Koronavirüs’ün olduğu bir ortamda temiz suyun olmamasının köy halkının sağlığını tehdit ettiğini söyleyen Ay, “ Her gün birkaç defa elimizi yıkamamız lazım. Temizliğe ve hijyene dikkat etmemiz lazım. Ama su olmayınca bunları nasıl yapacağız.” Diyerek sorunlarının çözülmesini istedi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *