image

Kan stoklarının artışına katkıda bulunmak ve kan ihtiyacı olanlara can olmak amacıyla kan vermeye kan vermeye geldiklerini belirten Batman Kasaplar Derneği Başkanı M. Ali Rüzgar, özellikle pandemi sürecinde bu ihtiyacın daha fazla hissedildiğini kaydetti.

Kan bağışında bulunmanın hem sağlık hem de insani olarak çok değerli olduğunu belirten başkan Rüzgar, “Öncelikle hepimizin kan bağışı konusunda empati kurması gerekir. Şöyle ki, özellikle rahat ve kolay günlerimizde kan verelim ki, zor günlerimizde rahatlıkla kan bulabilelim. Bu amaçla biz de tüm kasap arkadaşlarımız toplayıp kan vermeye karar verdik. Kızılay birimiyle bu konuda anlaştıktan sonra şimdi de kan vermek suretiyle hayırlı bir davranış sergilediğimiz için mutluyuz.” Dedi.

 Halkın zor günlerde kan bağışında bulunmasının önemine dikkat çeken Dernek Başkanı Rüzgar, “ Sağlığı kan vermeye elverişli olan herkesi, tüm halkımızı kan vermeye davet ediyoruz. Hem sevap kazanmış olurlar hem de kan bekleyen, ihtiyaç duyan insanların kurtarılmasına sebep olabilirler.” Diye konuştu. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *