image

Covit 19 pandemisinin iki yıldan fazla bir süredir bütün dünyada insanlığın sağlığını tehdit etmekte olduğunu belirten Kızılay Batman Şube Başkanı Davut Okçu, “Bununla birlikte ekonomi, eğitim, turizm ve sosyal hayat büyük zarar görmektedir.  Aynı şekilde Batman’da da kepenkler inmiş, okullar kapanmış, sosyal hayat durma noktasına ulaşmış, pek çok meslek erbabı tezgâhını ve işyerini kapatmak zorunda kalmıştır.” İfadelerini kullandı.

Aşıların devreye girmesiyle birlikte hayatın normale dönmeye, herkesin yüzünün gülmeye başladığını vurgulayan Okçu, “Ne var ki hemşerilerimizin aşı konusundaki ihmalleri sonucu Batman’ın covit 19 ile ilgili haritası tekrar kırmızıya boyanmıştır. Hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde ihtiyaca cevap veremeyecek bir yoğunluk yaşanmaktadır. Özellikle gözümüz gibi baktığımız anne ve babalarımız başta olmak üzere çok sevdiğimiz aile fertlerimizi bir bir ebediyete uğurlamaktayız. Unutulmamalıdır ki, aşı olmakla sadece kendimizin değil tüm yakın çevremizin de sağlığını korumaktayız.” Dedi.

Aşının hastalığa karşı koruyucu görevi gördüğünü belirten Okçu, “Artık anlaşılmıştır ki,  aşılarını yapmış vatandaşlarımız covit 19’a karşı daha dirençlidir ve virüsü çabuk yenmektedir. Aşılarla ilgili olarak ortaya atılan komplo teorilerinin de gerçeği yansıtmadığı görülmüştür. O halde tüm Batmanlılar olarak yakınlarımızı aşı olmaya ikna etmeli ve bu küresel virüsün ekonomimizi, eğitimimizi, sosyal hayatımızı sekteye uğratmasına izin vermemeliyiz. Öte yandan aşı ile ilgili kamuoyunda dolaşan ve hemşerilerimizi tedirgin eden olumsuz iddiaların da asılsız olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır. Mavi bir Batman için bütün hemşerilerimizi aşı olmaya davet ediyorum.” Diye konuştu. M. EMİN URAZ   

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *