image

Seyitler Mahallesi’nde Mobil Hattı durağında bir araya gelen şoförler, hırsızlık vakalarına tepki amaçlı kısa süreliğine kontak kapattı.

Son zamanlarda hırsızlık olaylarında ciddi bir artışın yaşandığını, bu durumdan bıktıklarını belirten şoförler, yan kesicilik yaptıklarını tespit ettikleri hırsızların saldırısına maruz kaldıklarını, ölümle tehdit edildiklerini söyledi.

Yolcu minibüsünde yakaladıkları hırsızları emniyete teslim ettiklerinden dolayı, hırsızlar tarafından duraklarının silahla basıldığını ifade eden şoförler, neredeyse her gün hırsızların tehditleriyle karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

Yaşanan duruma tepki gösteren minibüs şoförleri ve sahipleri, yetkililerin konuya ilişkin kalıcı bir çözüm bulmasını istedi.

Mobil Hattı Kooperatif Başkan Yardımcısı Seyithan Durmaz, yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde çingene hırsızlar tarafından duraklarının basıldığını söyledi.

“HIRSIZLAR BİZE SALDIRIYOR”

Her gün yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Durmaz şu ifadeleri kullandı: “Şehir içi arabalarımızda sürekli çingene ve hırsızlar tarafından hırsızlık oluyor. Araçlara binen insanların eşyaları, cüzdanları ve telefonları çalınıyor. Geçenlerde bir arabada hırsızlık yapan biri yakalandı ve emniyete teslim edildi. Bu sabahta eşi durağımıza gelip silahla şoförümüzü tehdit ediyor. Bize ‘Ya eşimi bıraktıracaksınız ya da sizi öldüreceğim’ dedi. Şehir içi araçlarımızda fark ettiğimiz hırsızları yakalayıp emniyete verdiğimizde bize saldırıyorlar. Emniyetin veya Valiliğin bu konuya bir el atmasını istiyoruz.” İLKHA

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *