image

Bölge illerinde elektrik faturalarının bir anda iki katına çıkması karşısında halk büyük mağduriyet yaşıyor. DEPSAŞ’a ateş püsküren halk yapılan zamların zulüm olduğunu söyleyerek zamların durdurulmasını istiyor.

Konuyla ilgili halktan yoğun şikâyet aldıklarını belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, önceki ayda gelen elektrik faturalarının iki katı fazla gelmesinin halkın belini kırdığını ifade etti.

Esnafın ve halkın bu durumdan muzdarip olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, barajlar bölgesi olan bölgemizde faturaların bu kadar yüksek gelmesinin büyük bir zulüm olduğunu söyledi. Yetkililere seslenen Şahin, halkın elektrik firmalarının insafına bırakılmaması gerektiğini, devletin bu sorunu çözmek için harekete geçmesini istedi.

Son günlerde halktan elektrik faturalarının yüksek gelmesi yönünde yoğun bir şikâyet aldıklarını belirten Şahin, “Hakikaten vatandaş faturasını getiriyor, daha önceki ayda 300 lira verdiği fatura yeni faturası 600 liraya çıkmış hatta faturalarının daha fazla geldiğini beyan edip şikâyet edenler var. Halk ve özellikle esnaf bu durumdan çok şikâyetçi, malum Batman çok sıcak bir il olduğundan halk klima açmadan dayanamıyor. Özellikle elektriğe yapılan son zamlardan sonra nedeyse bu halkımızın belini kırdı. Esnafımız çok muzdarip ve şikâyetçi.” Dedi.

Başkan Şahin, “Batman ve bölgemiz neredeyse barajlar bölgesi iken elektriğin bu halka bu kadar pahalı verilmesi bu halka tamamen bir zulüm ve haksızlıktır. Devlet; Sosyal Devlet yapısı gereği bölge insanının durumunu düşünmesi gerekmektedir. Bölgemiz barajlar bölgesi olmasına rağmen elektriğin halka bu kadar pahalı verilmesi akıl karı olmamakla birlikte insani ve vicdani değildir. Halkı elektrik firmalarının insafına bıraktıkları için onlarda sadece karlarını düşünüyorlar. Özellikle batmanın eski mahallerindeki evler bu yaz sıcağında klimasız yaşanılacak durumda değildir.” İfadelerini kullandı.

Halkın elektrik zulmünden kurtarılması gerektiğini belirten Şahin, “Asgari ücretle çalışan bir aileye düşünün bide kirada kaldığını düşünürsek bin lira gibi bir kira ve bir o kadarda elektrik faturası verdiğinde ailesini nasıl geçindirecek. Halkımız bu anlamda çok muzdarip, çok mağdur ve ciddi bir haksızlığa uğruyor. Devlet yetkililerinin özellikle bölge inanına farklı politikalar geliştirmesi lazım. Halkımızı bu elektrik zulmünden kurtarması lazım, bizim anlam veremediğimiz bir husus elektrik şirketlerinin denetlenmeyip halkı tamamen firmanın insafına bırakmasıdır. Dolayısıyla devlerin bu soruna bir çözüm bulması ve halkı elektrik firmalarını insafına bırakmaması gerekir.” dedi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *