image


Tarım İl Müdürü Mehmet Gün veDiyarbakır Veteriner Hekimler Odası Başkanı Zeki Kınay tarafından kedi, köpekve gelinciklerin kimliklendirilerek kayıt altına alınmasına ilişkin protokolimzalandı.

Kedi Köpekve GelinciklerinKimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik kapsamında Tarımve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ile Türk Veteriner HekimleriBirliği (TVHB) arasında imzalanan protokol gereği; Tarım  İl Müdürlüğü ile Diyarbakır Bölgesi VeterinerHekimleri Odası arasında 11.08.2021 tarihinde  "İlimizde Kedi, Köpekve Gelinciklerin Kimliklendirilerek Kayıt Altına Alınması Yetkisinin Devrineİlişkin Protokol" imzalandı.

Protokol kapsamında;ilimizdeki sahipli kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilerek kayıt altınaalınması faaliyetleri, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerin yanı sıra ilimizdefaaliyet gösteren veteriner klinikleri (serbest veteriner hekimler) tarafındanyürütülecek.

Konuyla ilgili Tarım İlMüdürü Mehmet Gün tarafından yapılan açıklamada, “Bahse konu yönetmelikkapsamında; 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren sahipli köpeklerinkimliklendirilmesi zorunlu olup, bu yılın sonuna kadar her yaştan sahipliköpeklere mikroçip uygulanacak ve yönetmelikte belirtilen tanımlama süresinebakılmaksızın Ev Hayvanı Pasaportu düzenlenerek Tarım ve Orman Bakanlığıtarafından devreye alınan Ev Hayvanı Kayıt Sistemine (PETVET) kayıtedilecektir. Aynı yönetmelik gereği; 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren de sahiplikedi ve gelinciklerin kimliklendirilerek kayıt altına alınması zorunlu olup, busüre beklenmeden sahipli köpeklerle birlikte kedi ve gelinciklerin dekimliklendirilmesi çalışmalarına başlanacaktır.” Denildi.

Açıklamanın devamında, “Kedive köpeklerin kimliklendirilerek kayıt altına alınmasıyla birlikte; kuduz aşısıbaşta olmak üzere hayvanın geçmişine ait tüm aşılar kayıt altına alınabilecek,hareket geçmişleri kontrol edilebilecek ve sokağa terkedilmiş kayıtlı kedi veköpeklerin kime ait olduğu deri altına uygulanmış olan mikroçip okutularaktespit edilebilecektir.” İfadeleri kullanıldı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *