image

Kurban kesimi hazırlıklarıyla ilgili gazetemize konuşan Tarım İl Müdürü Gün, “Kurban hizmetleri, kanunen Diyanet İşleri Başkanlığına devredilmiş. Her yıl kurban hizmetleri konusunda, yönetmelik Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanmaktadır. Yönetmelik çerçevesinde her ilde olduğu gibi, ilimizde de kurban hizmetleri komisyonu kuruluyor. Kurban komisyonunda, İl Tarım Orman Müdürlüğü olarak bizlerde bulunmaktayız. Bu komisyonda, kurban hizmetlerinde özellikle de kesimhane haricinde, diğer mahallelerde kesilecek yerler belirleniyor.” Dedi.

6 NOKTADA KURBAN KESİM YERLERİ OLACAK

Kurban kesimi için 6 nokta belirlendiğini vurgulayan Gün, “ Batman’da da şu anda ikiz Tepe mezbaha haricinde 5 noktada kurban hizmetleri yerleri, belediye tarafından tespit edildi. Bunlar; 1) Gültepe Mahallesi, Demokrasi bulvarı, Milan gaz arkası. 2) Çamlı Tepe Mahallesi, Yaşar Kemal Kent Orman’ı bitişiğinde. 3) Bahçelievler Mahallesi, Petrol Ortaokulu yanı. 4) Hilal Mahallesi, fuar alanı. 5) Akyürek Mahallesi, Sakatatçılar Sitesi ve İkiz Tepe’deki mezbahamızdır. Hatta canlı hayvan pazarın olduğu yerdir. Toplamda 6 bölge belediye başkanlığımızca seçilmiş. Bu noktalarda, kesim zamanında hatta hayvan satış üzerinde müdürlük olarak, veteriner hekim görevlendirdik.” İfadelerini kullandı.

HİJYEN KONUSUNDA SIKI DENETİM OLACAK

Kurban kesim noktalarında hijyen konusunda denetim yapacaklarını söyleyen Gün, “Bu noktalardaki asıl görevlerimiz covid-19’dan dolayı, komisyonda bulunan hem belediye zabıta ekipleri olsun Diyanet İşleri Başkanlığı olsun, Çevre Şehircilik ve diğer kurumlarla beraber, hem hijyen şartlarına hem vatandaşlarımızın pandemiden korunması için gerekli önlemlerin alınması. Özellikle de sosyal mesafe ve maske konusunda uyarılarda yapılacak. Bakanlık bu uyarıları yapmamız için ve kurbanlıkların hangi şartlarda kesileceği konusunda bizlere afişler gönderdi. Kesim noktalarımıza bu afişleri astık ve ilgili yerlere de bunları gönderdik. Görevlendirdiğimiz veterinerler bilgilendirmenin yanında, hangi şartlarda kesilmesi gerektiği, nelere dikkat edilmesi konusunda, kasaplar uyarılacak. “ dedi.

YASAKLARA UYULMALI

Kesim konusunda uyulması gereken kurallar konusunda halkı uyaran Gün, “Tarım İl Müdürlüğü olarak, amacımız; damızlık değeri yüksek dişi hayvanlarımız ile gebe hayvanların kesimini önlemektir. Kesinlikle bunlar yasaktır. Bunun yanı sıra küpesiz ve nereden geldiği belirsiz hayvanların kesimini önlemek için de arkadaşlarımız gerekli gayreti göstereceklerdir.  Bizler de yine bu bayram sürecinde kendi şahsım da dâhil olmak üzere, özellikle de belirlediğimiz noktalarda denetimlerimiz olacak. Görevli olan bütün veteriner arkadaşlarımız orada bulunacak. Vatandaşlarımızın bu konularda bir istekleri olursa eğer arkadaşlarımız yardımcı olacaktır. Özellikle mezbaha kısmında ve kesim alanında da elde edilen etlerin temiz ve sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaşması için de gerekli önlemleri alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermesi gerekir. Kesim konusunda kuralları uyulması durumunda, halkımız elde ettikleri ve hayır olarak verecekleri eti daha temiz bir şekilde diğer insanlara ulaştırmış olacak.”  Dedi ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *