image


Batman UmutKervanı Başkanı Salih Güzel yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl daKurban Bayramı öncesinde "Yetim Giydirme Projesi" kapsamındaçocuklara kıyafet yardımı yaptıklarını söyledi.

Hayırseverlerinyardımı ve Umut Kervanı aracılığıyla 200 çocuk aileleriyle bir mağazaya giderekdilediği ayakkabı ve kıyafeti alma imkânı buldu.

Yılın 12 ayıyardım dağıttıklarını belirten Güzel, hayırseverlerin desteği ile KurbanBayramında daha çok aileye ulaşmak istediklerini ifade ederek, halkın KURBANBAĞIŞLARINI Umut Kervanı aracılıyla yapmaları çağrısında bulundu.

“Bumutluluğa sebep olanlar hayırseverlerimizdir”

Batman UmutKervanı olarak bugün de Kurban Bayramı faaliyetleri kapsamında bayram öncesi200 çocuğa kıyafet, giydirme programı gerçekleştirdiklerini söyleyen Güzel,“Ramazan ve Kurban bayramlarında çocuklar, yetimlerin ihtiyaçlarını giderme faaliyetlerimizdevam etmektedir. Bu yıl Kurban Bayramı öncesi de Batman Umut Kervanı olarak200 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa kişi başı 200 TL karışığında bayramlıkelbise giydirme programımızı gerçekleştirdik. Bugün burada çocuklar aileleriylebirlikte kendi beğendikleri ve seçtikleri kıyafetleri seçerek bayramelbiselerini aldılar. Rabbim aracı olan katkı sunan hayırseverlerden razıolsun. Kendilerine teşekkür ediyoruz. ” ifadelerini kullandı.

“Yardımamuhtaç 13 bin 500 aile kayıtlarımızda var”

Kurban bağışındada hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz diyen Güzel,  “Batman UmutKervanı olarak yılın 12 ayı ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları olan gıda, giyimve çeşitli ev eşyalarını gidermeye dönük faaliyetler yürütmekteyiz. Biz sadecedönemsel faaliyetler yürüten bir yardım kuruluşu değiliz. Bu vesile ile buradanhayırseverlerimize de bir çağrıda bulunmak istiyoruz; önümüzde bir KurbanBayramı var ve Batman Umut Kervanı kayıtlarında 13 bin 500’ün üzerinde ihtiyaçsahibi olduğu aile mevcuttur. Hayırseverlerden kurbanlık vekâletlerini bizevererek bizde kayıtlı olan ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı sağlarsalar hemkendilerine dua etmiş oluruz hem de ihtiyaç sahiplerinin yüreklerine dokunmafırsatı elde etmiş oluruz.” Şeklinde konuştu

“Beğendiğimizelbiseleri aldık”

MuhammedEsat ile Muhammed Berat Erdem kardeşler Umut Kervanının kendilerine bayramkıyafetleri seçmek için çağırdığını belirterek şöyle konuştular: “Umut Kervanıbizi arayıp Kurban Bayramı için elbise alabileceğimizi söyledi. Annem ileberaber bu mağazaya gelerek beğendiğimiz elbiseleri seçerek aldık. Allah UmutKervanından ve hayırseverlerden razı olsun.”

“Bayramkıyafetlerimi şimdiden aldığıma çok sevindim”

Annesi vekardeşiyle kıyafet almaya geldiğini ifade eden bir diğer çocuk Asiye Türk,“Buraya annem ve kardeşimle beraber geldim. Umut Kervanı Bayramlık kıyafetleralmak için bizi çağırdılar. Bu mağazada kendime tişört, pantolon ve ayakkabıaldım. Kardeşimde kene tişört, pantolon ve ayakkabı aldı. Bayram kıyafetlerimişimdiden aldığıma çok sevindim. Allah Umut Kervanından ve Hayırseverlerden razıolsun.” dedi. VEYSİ GÜTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *