image


Aile yapısını dinamitlediği gerçeğiile fesh edilen İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması kararına dair HDP, meclise soru önergesi verdi. HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’ın imzasıyla verilen önergenindetayında sapık grupları özgürlük adı altında lanseetmeye çalışması dikkatlerden kaçmadı.


Ruhi hastalık ve birsapıklık olan eğilimleri veya hastalıkları 'özgürlük' adı altında Kürtlerepazarlamaya çalışan HDP’ nin 1 Temmuz2021'de çıkılması kararlaştırılan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinedair önergesinde şu ifadeler yer aldı.

“Kadınların yaşam hakkının korunması talebininduyulması, kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi, İstanbul Sözleşmesi’ninyükümlülüklerinin uygulanması ve sözleşmeden çıkılmaması, kadın, çocuk,LGBTİ+ların yaşam hakkını korumak için 6284 Sayılı Kanun’un etkin şekildehayata geçirilmesi büyük bir önem taşımaktadır… Kadınlar, çocuklar, LGBTİ+lar,mülteciler gibi birçok grubun yaşam haklarını savunan sözleşmeden çekilmekdevletin yaşam hakkını savunma iddiasıyla çelişmemekte midir?” HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *