image


Siirt valiliği tarafından yapılan 1. Siirt Ulusal Fotoğraf yarışmasında Türkiye’nin birçok ilinden yarışmaya katılan 40 fotoğrafçı arasından seçilen 40 fotoğraf içinden 11 fotoğrafla Batmanlı fotoğraf sanatçıları kazandı. Yarışmada İLKHA Foto muhabiri Tarhan İRTEM birincilik ve 6 sergileme alırken, İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler şefi Orhan KARTAL Mansiyon ve 3 sergileme ödülü alarak bir rekora imza attılar. 

Ödül töreninde konuşan gazeteci, gezgin ve belgesel yapımcısı  Coşkun Aral'da yaptığı konuşmada; Siirt'in binlerce yıllık tarihi ve tarihin bize aktardığı bütün değerleri ile üzerindeki insan sevgisinin adeta bir nakış gibi işlediği bütün yerel kültürü görme fırsatı bulduklarını belirterek, Siirt'te yapılan kazılarda çıkarılan buluntuların da Batman Müzesinde sergilendiğini belirtti. 

Çalışmaya Batman Müzesinden başladıklarını belirten Aral" Siirt bu güne kadar turizmde hak ettiği yeri almadı. Ancak bu gibi etkinliklerle hak ettiği yeri alacaktır. Bu ortak bir çabadır. Yazın başlangıcında sıcak bir dönemde çalışmaya başladık. İnşallah sonbaharda da tekrar geleceğiz. Batman'da başladı yolculuğumuz. Tarihin bize on beş yıl öncesinden bıraktığı eserleri çok önemli değerleri tanımakla başladık. Bu eserler Batman müzesinde koruma altındadırlar. " Dedi. 

VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *