image


Korona Virüssalgınının son durumuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan İl SağlıkMüdürü Hakan Pamukçu, sevindirici bilgiler verdi. Günlük vaka sayısının çokdüştüğünü, entübe hastalarının sıfır olduğunu vurgulayan Pamukçu, yatan hastasayısının da azaldığını ifade etti. Aşı çalışmalarının sonucunda salgının dahada kontrol altına alınacağını, normal hayata dönebileceklerini söyleyen Pamukçu,yatan hastaların çoğunun aşı vakti gelip de aşı olmayan vatandaşlardanoluştuğunu belirterek uyarıda bulundu.

ENTÜBE HASTASAYIMIZ SIFIR

An itibarıyla sadeceiki hastalarının yoğun bakımda olduğunu belirten Pamukçu, “Entübe hasta sayımızsıfır. Hiç entübe hastamız yok. Yoğun bakım hasta sayımız 2'ye düştü. Bu durumaşı ile virüs zincirinin kırıldığının ve yaşlı, kronik hastalıklara sahipkişilere bulaşmadığının göstergesidir. Bu süreci iyi değerlendirmemizgerekiyor. Türkiye'nin genelinde yaşanan vaka sayısındaki düşüş Batman'da da kendinigösterdi. Vaka saylarımızda ciddi bir düşüş var. Fakat aşıya olan rağbeti birazdaha artırabilirsek eğer, aşı olanlar etrafındakileri de aşı olmaları konusundamotive ederse, Allah’ın izniyle yaz aylarının ortasında ya da sonlarına doğru,eğer yeni mutasyon dünyayı etkilemez ise bu hastalığı gündemimizden çıkartabiliriz.”İfadelerini kullandı.


KAZANDIĞIMIZİYİ İVMEYİ HIZLANDIRMAK ELİMİZDE

Zor günlerdensonra iyi bir ivme kazandıklarını vurgulayan Pamukçu, “Zor günler geçirdik.Hepimizin yakınlarının covıd olduğu ve hastanelerde yattıkları günler oldu.Şimdi ise iyi bir ivme kazandık. Bu ivmeyi hızlandırmak ta bizim elimizde. Vatandaşlarımızdanricamız şudur; ilimizdeki bütün aile sağlığı merkezlerinde bütün hastanelerimizde,aynı zamanda bütün özel hastanelerde şuanda aşılama faaliyetleri yapılıyor. Bukonuda sağlık bakanlığı merkezi hastane randevu sistemi var, bu sistemüzerinden hem hekimlerinde hem de hastanelerin tümünde özel hastaneler de dâhilolmak üzere, ücretsiz bir şekilde başvurup bu aşıdan faydalanabiliyorlar. Hemkendi sağlıkları için hem toplumun genel sağlığı için hem de Batman için buücretsiz olarak sunulan ve toplumun genel kesimine sunulan imkândanfaydalanmalarını istiyoruz.” Dedi.

GÜNLÜK VAKASAYISI KIRKIN ALTINA DÜŞTÜ

Aşıçalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü söyleyen Pamukçu, “geçen Perşembegünü itibarıyla 4500 aşı yaptık. Bunun 3987’si biontek aşısıydı. İlerikigünlerde bu sayı 5000’i bulur. Günde 30 ile 40 arasında vaka oluyor. Hastanedeyatan hasta sayısı 50’nin altına düştü. Sağlık çalışanlarımız bu süreçte çokzorlandı. Başarılı bir performans gösterdiler. Mobil aşı noktalarımız mevcut.Organize sanayi bölgesinde arkadaşlarımız yoğun bir şekilde aşı yapıyorlar. Covidhizmetleri ile beraber diğer sağlık hizmetlerinin aksamaması üzerineuğraşlarımız var.” Açıklamasında bulundu. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *