image


Batman Üniversitesi Rektörü Demir, basın ziyaretlerikapsamında Batman Medya Mensupları Cemiyeti’ni (BAMMED) ziyaret etti. ZiyaretteRektör Demir’i, Dernek Başkanı Mehmet Salih Özcan ve yönetim kurulu üyeleri SadullahAydın ve Mehmet Fatih Akgül karşıladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette esnasında konuşanDemir, yaptıkları çalışmalar ve amaçladıkları projeler hakkındabilgilendirmelerde bulundu.

4 ay gibi kısa bir zaman içerisinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerinibelirten Demir, özellikle Batman Üniversitesini sağlık ve enerji birimlerialanında ön plana çıkarmayı düşündüklerini söyledi.

Bu anlamda en önemli çalışmalarının Batman’a Diş HekimliğiFakültesini kazandırmak olduğunu vurgulayan Demir, Diş Hekimliği FakültesininBatman’a ve Batman Üniversitesine ne büyük bir katkısının olduğunun 3-4 yıliçerisinde anlaşılacağını kaydetti.

TEKNOKENT projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Demir,gelir gelmez mevcut projeyi hızlandırarak tamamladıklarını, böylesi önemli birprojeyi Batman’a kazandırdıklarını belirtti.


“ÖNEMLİ PROJELER YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Pandemi şartlarına rağmen çalışmalarına başladıklarınısöyleyen Demir, “Batman’a gelir gelmez şu anki şartları, pandemi ortamınıbahane ederek yerimize oturmadık. Hızlı bir şekilde çalışmalarımızı başlattık.Aşama aşama önemli projeler yapmayı düşünüyoruz. Bu şartlar içerisinde neyapabiliriz kaygısıyla hareket ettik. Bu şekilde çalışmalarımıza başladık. Enönemli icraatımız Batman’a Diş Hekimliği Fakültesini kazandırmamız oldu. Şu anbelki bunun öneminin farkında değiliz ama 3-4 yıl sonra Diş HekimliğiFakültesinin Batman’a, Batman Üniversitesine ne büyük bir katkısının olduğunuanlamış olacağız.” dedi.

“BİR DİĞER HEDEFİMİZ ENERJİ ÇALIŞMALARIDIR”

Batman Üniversitesini sağlık birimleri üzerinden ilerletmeamacında olduklarına işaret eden Demir, şöyle devam etti: “Bu anlamda DişHekimliği Fakültesi gerçekten çok önemli bir aşamadır. Bir de bir diğerhedefimiz enerji çalışmalarıdır. Biz sağlık birimleriyle birlikte enerjiçalışmaları konusunda da aşama aşama önemli bir yerlere gelmek istiyoruz. Buçerçevede Batman Üniversitesi olarak kamu-sanayi işbirliğini çok önemsiyoruz.Batman Üniversitesi öğretim görevlileri TÜBİTAK TEYDEB projesi hazırladılar. Buönemli aşamaydı. Ben göreve geldikten sonra bu projeyi hızlandırıp nihayeteerdirdik ve bunun lansmanını da yaptık. Bu çerçevede çalışmalarımızı daha dahızlandırarak sürdürme hedefindeyiz.”

“HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLE KURUMSAL İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASIİMZALANDI”

TEKNOKENT projesini tamamladıklarını kaydeden Demir, “Bizdenönce başlayan bir çalışma daha vardı. TEKNOKENT çalışması. Bu çalışma çokdeğerli bir çalışmaydı. Belli bir aşamaya gelmiş, hızlandırılması gereken birçalışma… Şubat ayından beri bu çalışmayla ilgili çok büyük bir çaba sarf ederekbayağı bir yol kat ettik. Böyle bir aşamaya geldik ki Hacettepe ÜniversitesiTEKNOKENT ile Batman Üniversitesi TEKNOKENT arasında kurumsal bir işbirliğianlaşması imzalandı.” diye konuştu.


“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Konuşmasına devam eden Demir, “4 aya önemli çalışmalarsığdırdık. İnşallah çalışmalarımız sistematik olarak, hızlanarak devam edecek.Aşama aşama ilerliyoruz. Yapmak istediğimiz projelerin altyapısınısağlamlaştırmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere yönelik faydalı çalışmalar tertiplediklerinibelirten Demir, son olarak şunları söyledi: “Batman Üniversitesinin,öğrencilerimizin entelektüel, kültürel, akademik altyapısını sağlamlaştırmakiçin çeşitli seminerler, konferanslar düzenliyoruz. Pandemi şartlarından ötürühocalarımızı getiremiyoruz. Bunu online ortamında gerçekleştiriyoruz. Ayrıcaöğrencilerimize yönelik çok önemli, faydalı ziyaretler programları tertipediyoruz. Bu anlamdaki çalışmalarımız da devam ediyor.”

Ziyaretin ardından Rektör Demir, BAMMED Başkanı Özcan’aüniversite adına plaket takdim ederken Özcan da, Demir’e cemiyete üye basınorganlarının çıkardıkları dergileri hediye etti. ŞEVKİ ASLAN 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *