image

Bölgeyi cehenneme çeviren olaylarla birlikte Avrupalı parlamenterlerin HDP’li yöneticilere yönelik ziyaretleri adeta bir sevdaya dönüştü. HDP’li çetelerin Diyarbakır’da katliam yaptıkları günlerde Diyarbakır’da cirit atan Alman milletvekilleri bu defa da Batman’da ortaya çıktı. Batman Belediyesini Ziyaret eden Almanya Sosyal Demokrat Parti milletvekili Kirsten Lühmann,  Belediye Eş başkanlarıyla samimi pozlar verdi.

Batman’a gelen Almanya Sosyal Demokrat Parti milletvekili Kirsten Lühmann ilk önce Batman belediyesine bağlı Hêvi Umut Kadın Atölyesi’ni ziyaret etti. Burada kadın Atölyesi çalışanları tarafından karşılanan Lühmann atölyede incelemelerde bulundu. Atölye çalışanları ve öğrencilerle sohbet etti. Lühmann, burada beraberinde getirdiği kuaför malzemeleri ile çeşitli hediyeler verdi.

KİRSTEN LÜHMANN NEYİN PEŞİNDE

Batman Belediyesine geçen Lühmann’ı Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel karşıladı. Belediye Başkanlığında gerçekleşen ziyaret sırasında Lühmann beraberinde getirdiği Celle Belediye Başkanının Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel’e hitaben yazdığı mektubu verdi. Batman Belediyesi ile Celle Belediyesi arasındaki kardeş belediye uygulamasını yakından takip ettiğini belirten Lühmann İleride de ortak projelerinin güçlendirilmesine ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak istediğini söyledi.

Kardeş belediye Başvurusunu Türk hükümetinin kabul etmemesine aldırmadıklarını söyleyen Lühmann’nın Batman belediyesiyle yakın irtibata geçmekte ısrar etmesi ve HDP’li  yöneticilerle çocukluk arkadaşlarıymış gibi samimi pozlar vermesi, ayrıca Batman’daki yıkımdan hiç bahsetmemesi akıllarda soru işaretleri bıraktı.

 

 Avrupalıların bölgeyi karıştırma projelerinin olduğunu belirten vatandaşlar, batılılara güvenmenin hiç kimseye hayır getirmediğini ifade ettiler. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *