image


Aileleri ile birlikte aylar öncesinden Batman ve diğer bölge illerinden yolaçıkıp ülkenin dört bir yanına dağılan öğrencilerin bir kısmı şehir merkezlerineuzaklıkları nedeni ile ve bir kısmı da imkânsızlıklardan dolayı LGS'denmahrum kaldı.

O öğrencilerden biri Abdulkadir İstek ve diğeri ise Furkan Gülalan. İkiay önce geldikleri Hatay'da ailelerinin geçimine katkı sunmak amacıyla soğantarlasında çalıştıklarını belirtti.

Kendi yaşadıkları hayatın sorunlar barındırdığını ve yetkililerin busorunlarına eğilmesi gerektiğini hatırlatan Abdulkadir İstek, "Tarladaçalışmak için geldik. İki aydır Hatay'ın Kumlu ilçesinde soğan tarlasındaçalışıyoruz. Tarladan dolayı okul derslerime çalışamadım ve LGS içinde birhazırlık yapamadım. Bugün LGS vardı imkânsızlıklardan dolayı sınava giremedim.Yetkililer bu halimizi görmeli, sorunumuzu çözmek için çalışmalı. Benmemleketimde kalıp çalışmak istiyorum, bu imkân oluşturulmalı. Bir şey yapılmazise geleceğimiz soğan tarlasında tükenir." dedi.

LGS'ye giremeyen diğer bir öğrenci Furkan Gülalan ise, "İki ay önce geldik,tarlada olduğum için derslerime çalışamadım ve bugün ki LGS'ye giremedim."ifadelerini kullandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *