image

GAP Mahallesi Bahçeşehir koleji önünde bulunan parkın taziye evine dönüştürüleceği yöndeki söylentiler üzerine çevreciler ve mahalleli harekete geçti.

Batman çevre gönüllüleri Derneği üyeleri ve GAP Mahallesi sakinleri parka sahiplenme yönündeki kararlılığı ortaya koymak için sahiplenme amaçlı pankartlar astılar, ağaçların bakımını yaptılar.Mahalle sakinlerinden Ahmet Birlik ve Salih ÇELİK , “Parkın taziye evine dönüştürüleceğine dair söylentiler duyduk ne denli gerçek bilemiyoruz ancak hiçbir şekilde parkımızın betonlaşmasına izin vermeyeceğiz.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

TAZİYE EVİ İÇİN UYGUN YERLER VAR

Mahallelerinde doğru dürüst park olmadığını belirten Mahalle sakinleri Çelik ve Birlik “ mahallemizde iki taziye evi bulunmaktadır. Ayrıca atıl durumda taziye evi için uygun birçok bina bodrumu bulunmaktadır,  illa taziye evi yapılacaksa bir yeşil alanı yok etmeye gerek yok. Bir binanın altı bile taziye evine dönüştürülebilinir. Kesinlikle biz parkımızın taziye evine dönüştürülmesine müsaade etmeyeceğiz. Çevre gönüllüleri derneği ile de konuştuk, parkımız için gerekirse çadır kurup eylem yapacağız dediler. Abdullah Eşenbuğa

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *