image

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından “Tesettür farz mıdır, tarz mıdır?” konulu anket yapıldı.

Batman kent merkezinde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından bin 260 kişi üzerinde “Tesettür farz mıdır, tarz mıdır?” anket konulu anket yapıldı.

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi lise 2’nci sınıf öğrencileri Amine Akdemir ve Sevim Özhan tarafından yapılan ankette katılımcıların yüzde 72’si tesettürün farz olduğunu söyledi.

Anketin amacının farklı yaş ve eğitim seviyesine mensup kadınların tesettüre bakış açılarını belirlemek olduğunu belirten Amine Akdemir, “Bir diğer amacımız da geçmiş ile günümüz tesettürü arasındaki farkları ortaya çıkartmaktır. İnsanların tesettüre bakış açıları arasındaki farkları ortaya koymaktır.” dedi.

Tesettür farz

Akdemir, il genelinde bin 260 kişi ile bir haftada anket yaptıklarını belirterek şunları aktardı: “Yaptığımız ankete katılanların yüzde 72’si tesettürün tarz olmadığı aksine farz olduğunu söyledi. Tesettür, insanların konuşmalarını, hal ve hareketlerini, düşüncelerini etkileyen bir unsurdur. Günümüzde tesettür, olması gereken şekilde değil de zamanın, çevrenin ortaya koyduğu koşullara göre uyarlanmaktadır. Bu uyarlamada özellikle gençler arasındaki iletişim ve etkileşim etkili olmaktadır.”

 

Sevim Özhan ise, “Bayanlarla yaptığımız ankete göre tesettür farzdır. Tesettür insanın konuşma, hal ve hareketlerini etkiliyor. Günümüzdeki tesettür hakiki tesettür değil, modern bir tesettürdür.” ifadelerin kullandı. İlkha 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *