image

Salgın nedeniyle işlerinin ciddi oranda düştüğüne dikkat çeken esnaf, özellikle de küçük esnafa verilen desteklerin yetersiz olduğundan yakındı. Covid-19 salgını kısıtlamalarıyla birlikte iflas etme noktasına geldiklerine dikkat çeken esnaf, kısıtlamalarının tamamen kaldırılmasını talep ediyor.

Biriken kiralarını, faturalarını, çalıştırdıkları personelin maaşlarını artık ödemekte zorluk çeken ve bir ay boyunca umudunu Ramazan Bayramı'nda yapılacak alışverişe bağlayan esnaf, Ramazan Bayramı öncesi başlayan ve 17 gün süren tam kapanma sürecinde daha çok mağdur oldu.

Tam kapanma sürecinin kendilerini olumsuz etkilediğine dikkat çeken esnaf, bir yılı aşkın süredir çok ciddi maddi sıkıntılar yaşadıklarını ve iflas ile karşı karşıya olduklarına dikkat çekti.

Ramazan Bayramı için aldıkları ürünlerin ellerinde kaldığını ifade eden esnaf, yetkililere daha kapsamlı destek çağrısında bulundu.

Salgın sürecinde destek paketinden yararlanamadıklarını belirten esnaf, destek paketlerinin daha da genişletilmesini istedi.

Tam kapanmadan dolayı Ramazan Bayramı öncesi mağdur olduklarına dikkat çeken züccaciyeci Erdal Beken, salgın sürecinde kapanmaların kendilerini olumsuz etkilediğini ve bu yüzden hükümetin esnafa desteğini artırması gerektiğini söyledi.

Esnafın tüm hazırlığını Ramazan Bayramı'na göre yaptığını ve aldıkları ürünlerin ise hepsinin ellerinde kaldığını belirten giyimci Mehmet Kaya da destek isteyen diğer bir esnaf. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *