image

Pınarbaşı Mahallesi’ndeki Hamidiler Camisinde düzenlenen basın açıklamasına; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları, Genel İstişare Kurulu Üyeleri, Batman İl Başkanı, kanaat önderleri, âlimler, STK temsilcileri ile aralarında kadınların da bulunduğu binlerce kişi katıldı

Kudüs Müslümanların başkentidir", "Siyonistlerin mallarını evlerimize sokmayalım" ve "Barbar Batı Filistin’den elini çek", “Zalimler için yaşasın cehennem” gibi dövizlerin açıldığı basın açıklaması sırasında katılımcılar sık sık tekbir getirerek, "Hamas’a selam direnişe devam", “Kahrolsun israil” ve "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı. Etkinlikte işgal rejimine lanet yağdıran öfkeli kalabalık, Filistin bayrakları açtı.

Programda bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarındaki cesareti Müslümanların dağınıklığından aldığını söyledi.

Ardından basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, siyonist işgalcilerin, Mescid-i Aksa’yı tamamen işgal etmek için fırsat kolladığını ve saldırılarını artırdığını söyledi.

“AKSA’MIZA YAPILAN BU ALÇAKÇA SALDIRILARI KABUL ETMİYORUZ”

Siyonist işgal rejiminin, hiçbir ayrım gözetmeksizin vahşice Aksa’ya ve içerisindeki Müslümanlara gaz ve ses bombaları ve plastik mermilerle saldırdıklarını anımsatan Durmaz, şunları söyledi: “Siyonist işgalcilerin pervasızlığı onların gücünden veya cesaretinden kaynaklanmıyor. Onların, saldırılarını her gün biraz daha genişletmelerinin en büyük nedeni, İslam dünyasının dağınıklığı, duyarsızlığı ve kutsallarımıza yaptıkları saldırıları sözlü olarak kınamakla yetinen İslam ülkeleri yöneticilerinin samimiyetsizliğidir. Aksa’mıza yapılan bu alçakça saldırıları kabul etmediğimizi en gür sesle dile getiriyoruz. Müslümanlar her nerede olurlarsa olsunlar, bu saldırıları tel’in etmek ve kendi ülkelerinin yöneticilerini harekete geçmeye zorlamak için seslerini yükseltmelidirler. Siyonist saldırılar devam ettiği müddetçe, tepkiler de artarak devam etmelidir.”

 “FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE SELAM OLSUN”

Açıklamasının devamında Durmaz, “Siyonistlerle normalleşme adımlarını hızlandıranlar, bugün olmasa da tarih önünde yargılanacak ve mutlaka mahkûm olacaklardır. Temennimiz yaptıkları bu cürümden bir an önce dönmeleri ve tövbe etmeleridir. Günlerdir Mescid-i Aksa’da gecesini gündüzüne katan ve bedenlerini siper eden tüm Filistinli kardeşlerimize selam olsun.” İfadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından katılımcılar sessizce dağıldı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *