image

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan bilgilendirme sunumuyla başlayan toplantıda; hobi bahçeleri adı altından tarım arazilerine izinsiz inşa edilen yapılara ve tarım arazilerinin amaç dışı kullanılmasına karşı alınacak önemler görüşüldü. 

Hobi bahçesi talepleri ile ilgili olarak, 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun 13 ve 14’üncü maddeleri kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden tarım dışı kullanım izinlerinin alınması gerektiği, izin alınmadığı takdirde yasal mevzuat çerçevesinde hapis cezası dahil önemli yaptırımların uygulanacağının belirtildiği toplantıda, tarım arazilerine izinsiz olarak yapılmış hobi bahçeleri ve diğer yapılar ilgili kurumların işbirliğiyle yıkılarak bu alanların yeniden tarımsal üretime uygun hale getirilmesi kararlaştırıldı.  
Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; İl Jandarma Komutanı Albay İsa ÇAKMAK, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer ÖZKAN, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet GÜN ile ilgili kurumların uzman personeli katıldı.  ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *