image

Batılı Emperyalistlerin işgali veya fitne politikaları sonucu ülkelerinde savaş çıkan, yoksulluk yaşayan, iş karışıklıklarla boğuşan Müslüman halkların dramı sürüyor.  Ülkelerindeki savaş ve yoksulluktan kaçan binlerce Müslüman göçmen yasak yollarla ülkemize sığınmaya çalışıyor. Perişan bir şekilde, kaçak yollarla sınırı geçen göçmenlerin durumu yürek yakıyor.

En son bu göçmenlerden 121 kişi Kozluk üzerinden Batı illerine geçmeye çalışırken gözaltına alındı. Konuyla ilgili Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından açıklama yapıldı.

 Yapılan açıklamada ,“2 araç ile Van ilinden Batı illeri istikametine yasadışı göçmen sevkiyatı yapılacağı duyumu alınması üzerine yapılan takip ve kontroller sonucu Kozluk ilçesi mülki sınırları içerisinde (2) adet minibüs içeresinde (98) Afganistan ve (23) Pakistan uyruklu olmak üzere toplam (121) göçmen yakalanmıştır. Şahıslar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerinin yapılmasına müteakip Batman İl Göç İdaresine teslim edilmişlerdir. Söz konusu yakalamalar sonucunda konuyla ilişkili (4) organizatör hakkında adli işlem yapılmıştır.” Denildi. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *