image

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yaptığı duyuruda, öksüz, yetim ve asker çocuklarına düzenli olarak yardım verileceğini açıkladı.

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yaptığı duyuruda, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından öksüz, yetim ve asker çocuklarına düzenli merkezi yardım yapma programı başlatıldığını açıkladı.

Yapılan duyuruda, annesi, babası veya her ikisi vefat etmiş ya da babası askerde olan 18 yaşından küçük çocuğu olan muhtaç durumda olan ailelere, çocuk başına aylık 100 TL olmak üzere düzenli yardım yapılacağı belirtildi.

YARDIM 1 HAZİRANDA BAŞLAYACAK

Açıklamada şartları taşıyan ve kentte bulunan öksüz, yetim ve asker çocuğu olan ailelerin İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmaları gerektiği ifade edilerek, başvuruların 7 Mayıs 2015 tarihi itibariyle başladığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında, “İlk ödemeler sistem üzerinden merkezi olarak 1 Haziran tarihinde yapılacak. Ödemeler düzenli olarak 2 ayda bir olmak üzere hak sahipleri tarafından T.C. kimlik numarası ile PTT şubelerinden çekilebilecektir. Öksüz, yetim ve asker çocuğu yardımları, diğer yardım kalemlerine de engellik teşkil etmeyecektir. Bu kapsamda maaş alacak olan çocukların aynı zamanda şartlı eğitim ve diğer yardımları da devam edecektir.” denildi.  İlhan Yıldız

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *