image

Batman’da 17 yıl önce polis tarafından kaçırılarak infaz edildiği ortaya çıkan Cevzet Soysal’ın ailesine sahip çıkan Amerikalı Müslüman lider İbrahim Halil Demir, Hükümeti göreve çağırarak, "suçsuz yere Cevdet Soysal gibi insanları götürüp günlerce işkence ederek öldürüp gömünler cezalandırılmadığı sürece ülkede huzur olmaz" uyarısında bulundu. 

Eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un 'İn' isimli kitabında yer alan ve Batman'da 1998 yılında polisler tarafından kaçırılarak katledildiği yaklaşık 5 aydır ortaya çıkan Cevzet Soysal'ın faillerinin bulunmaması tepkilere yol açarken, Amerika Zekat Vakfı (Zakat Foundation of America) ve Kuzey Amerika İslam Camiası Dönem Başkanı  (Islamic conventions in North America-ICNA)  İbrahim Halil Demir'den Cevzet Soysal'ın ailesine anlamlı destek mesajı geldi.

34 bin 700 kişiyi kim öldürdü?

Her ne kadar Amerika’da yaşasa da İslam coğrafyasındaki gelişmeleri yakından takip ettiğinin altını çizen Amerikalı Müslüman lider İbrahim Halil Demir, Elazığ İhya Der, Adıyaman Vahdet Der, Mustazaf Der ve benzeri dava dosyalarının oluşturduğu mağduriyeti gidermeyen hükümeti eleştirerek, “Diyorsunuz ki Hizbullah Cemaati 300 adam öldürdü. Farz edelim 300 kişiyi Hizbullah Cemaati öldürdü. Peki, resmi kayıtlara göre 35 bin insan faili meçhule kurban gitmiş.  300 kişiyi Hizbullah öldürdüyse, 34 bin 700 kişiyi kim öldürdü? Devletin suç dosyası o kadar kabarık ki; okumaya çalışsak herhalde 100 yılda ancak bitiririz, Allah’tan korkun. Devletin bu kirli çamaşırları ortaya çıkarılmadığı müddetçe, suçsuz yere Cevzet Soysal gibi insanları götürüp günlerce işkence ederek öldürüp gömünler cezalandırılmadığı sürece, bu ülkede ne huzur olur, ne barış olur, ne de gelecekte birlikte yaşanılabilir” uyarısında bulundu.

 

İbrahim Halil Demir, AK Parti hükümetine komplo kuranların ortaya çıkarıldığı gibi, Cevzet Soysal'ın ailesi gibi diğer mağdurların mağduriyeti giderilmediği müddetçe gerçek bir adaletten söz edilemeyeceğini sözlerine ekledi. (Hürseda Haber)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *