image

Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir Batman’a PET-CT cihazının kazandırılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptıkları görüşmeler sonucunda Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine PET-CT cihazı tescili verildiğini ve önümüzdeki aylarda PET-CT cihazının Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kullanılmaya başlayacağının müjdesini verdi.

Özdemir yaptığı açıklamada; “Kanser hastalarının tanılarının konulmasında, hastalara uygulanacak tedavi yönteminin ve dozunun belirlenmesinde çok önemli bir yöntem olarak kullanılan PET-CT cihazı için alt yapı çalışmaları başlamış olup çalışmaların bitmesiyle önümüzdeki aylarda PET-CT ilimizde çekilmeye başlanacaktır.” dedi.

 

Her ay yaklaşık 200 kanser hastasının teşhis veya tedavi takibi için Diyarbakır ve çevre illere gitmek zorunda kaldığını belirten Özdemir, bu cihazla hem Batmanlı hemşehrilerimizin başka illere sevk edilmesinin önüne geçileceğini, hem de çevre illerden ilimize sevk edilen hastalara hizmet verileceğini ifade etti.

 

Sağlık Bakanı ile görüşmede İluh Devlet Hastanesi ile Kozluk Devlet Hastanesi için tomografi cihazı taleplerinin de olumlu karşılandığını da belirten Özdemir, en kısa zamanda bu cihazların hastaneye gönderileceğini sözlerine ekledi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *