image

Kürt sorunu ve çözümü noktasında dikkat çeken açıklamalar yapan Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, “Kürtler için Anayasal tanıma olsun, Kürtçe resmi dil olsun, sınırlar sembolik hale getirilsin.” dedi.

Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, seçim çalışmaları kapsamında Rehber TV’de Yunus Emiroğlu’nun moderatörlüğünde yayınlanan “Seçim 2015” programının canlı yayın konuğu oldu. Program da Batman’ın sorunları ve Kürt sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İluh Deresi Yıllardır Islah Edilmiyor

Gök, Aday olduğu Batman’da işsizlik sorununun çok yüksek olduğunu ve bunun Batman’ın 3-4 dönemdir sahipsizliğinden kaynaklandığını belirtti. “Batmanımız sahipsiz bundan dolayı da işsizlik yüzdesinde birinci sıradayız. Bu kadar işsizin bulunduğu bir yerde neden stat yapılıyor da fabrikalar iş alanları yapılmıyor. Biz Batman’a ve bölgeye pozitif ayrımcılık yapılmasını ve bunun sadece özel sektör değil devlet eli ile yapılmasını istiyoruz.Batman’ın sorunları çoktur. Örneğin İluh Deresi’nin ıslahı sorunu yıllardır çözülmüyor. Belediye yapamıyorsa devlet yapmalıdır.” şeklinde konuştu.

Hak Kimden Gelirse Gelsin Destekleriz

Muhalefet anlayışlarının hak kimden gelirse gelsin destekleme ve yanlış kimden gelirse karşı olma üzerine olduğuna değinen Gök, “Muhalefet anlayışımız hak kimden gelirse gelsin destekleyeceğiz. Yanlış kimden gelirse karşı olacağız.Müslüman halkın faydasına olacak karar ve kanunu destekleyeceğiz. Halkımızın aleyhinde olan proje ve kanunlara karşı çıkacağız.” dedi.

20 Milyonluk Kürt Anayasada Yok

Kürt sorunu ile ilgili konuşan Gök, “İttihadve Terakki ve uygulamaları ile bu sorun başladı.20 ilde 15-20 Milyonluk nüfusu oluşturan Kürtlerle ilgili Anayasa’da geçen bir tek kelime yok.İnkâr, asimilasyon, red politikalarısonucu bu sorun ortaya çıktı. Bunun en büyük mağduru Müslüman Kürt halkı oldu. Hem Müslüman hem de Kürt oldukları için zulüm gördüler.” İfadelerini kullandı.

Genel Siyasi Af Çıkarılsın

Çözüm sürecine karşı güven sorunu olduğuna dikkat çeken Gök, “Çözüm sürecinde güven sorunu var, halkımızda sürece karşı güvensizlik var. Bizler Kürtler için Anayasal tanıma olsun, Kürtçe resmi dil olsun, sınırlar sembolik hale getirilsin.Âlimlerimiz ve Kürt büyüklerimize iade-i itibar verilsin. Onlar halkın nazarında zaten itibar sahibidirler ancak devlet itibar verip özür dilemelidir. Genel siyasi af çıkarılmalıdır” dedi. Abdullah Eşenbuğa

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *