image

Programa; İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak, Belediye Başkan Yardımcıları ve kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.  

Batman Belediyesi önünde bulunan yaya geçidini kırmızıya boyayarak uygulamanın startını veren Vali Hulusi ŞAHİN; bundan sonra sürücüler, yaya geçitlerine yaklaştığında yayalara yol verme zorunluluğunun bulunduğunu hatırlattı.
  
Sürücülerin yaya geçitlerinde yayalara yol verme önceliğinin bulunduğunu ifade eden Vali Hulusi Şahin, yaya önceliğinin modern ve gelişmiş ülkelerde yıllardır uygulandığını, bizim de gıpta ile gördüğümüz uygulamanın yaklaşık iki yıldan bu yana Batman’da uygulandığını söyledi.
 
Vali ve Belediye Başkan Vekili Şahin: “Yaya geçitlerinde yayaların geçiş üstünlüğü konusunda hassasiyetimizi bir kere daha ilan ediyoruz. Bu husus bizim için kırmızı çizgidir. Bunu sembolize etmek üzere de yaya geçitlerimizin bir şeridini kırmızıya boyadık. İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda Türkiye’nin her yerinde bu uygulamayı yapıyoruz. Bu modern gelişmiş ülkelerde yıllardır uygulanan bizim de gıpta ile gördüğümüz uygulamaydı. Artık Türkiye’de yasal zemin oluştu ve yaklaşık 2 yıldır da uyguluyoruz. Gün geçtikçe de hem yayalarımızın hem de sürücülerimizin artık içselleştirmeye başladığını memnuniyetle görüyoruz. Tekraren söylüyorum yayalarımıza seslenmek istiyorum. Işık olan yerde yayalarımız trafik ışıklarına riayet etsin. Sürücülerimiz de yaya geçitlerinin olduğu yerde kaldırımda yayayı gördüklerinde duracaklar ve yayalarımıza yol verecekler. Bu hem yasal zorunluluk hem de medeniyetin gereğidir” dedi.  

Etkinlikler kapsamında İlimizdeki tüm yaya geçitlerinde trafik ekipleri gün boyunca yaya ve sürücülere uygulama hakkında bilgilendirici faaliyetler gerçekleştirdiler. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *