image

İlimizde yayın yapan Aksa FM stüdyosundan canlı yayınlanan ve 8 radyonun daha ortak yayınla bağlandığı Halepçe Katliamı Özel Programına katılan Durmaz, önemli açıklamalarda bulundu. Halepçe’de binlerce masum insanın katledildiğini söyleyen Durmaz, “ Halepçe’de resmi rakamlara göre 6 binden fazla, genel itibari ile 5 binden fazla söyleniyor ama resmi rakamlara göre net olarak 6.357 insan katledildi. O dönemde Halepçe’de 6.357 insan zehirlenerek ya yanarak katledildi ve 15 bine yakın insan da ağır derecede yaralandı. Dünya sağlık örgütünün raporuna göre de kimyasal saldırı günümüze kadar 43.750 kişinin ölümüne, 61.200 kişinin de sakat kalmasına sebep oldu. Bunlar elbette üzerinde düşünülmesi gerekilen, üzerinde tartışılması gerekilen ve bu yaşanan katliamlardan ders çıkarılması gerekilen, meselelerdir.” Dedi.

Halepçe katliamının kendileri için sıradan bir olay olmadığını belirten Durmaz, “ İnsanlık tarihinde yapılan katliamlara baktığımızda, soykırımların yapıldığını görüyoruz. Evet, bazı katliamlarda farklı soykırımlar da olmuş ama belki de en acılarından bir tanesi, bizleri en çok üzenlerden bir tanesi de Halepçe katliamıdır. Bir halkın varlığını ortadan kaldırmak; katliamdır, soykırımdır. Bu çerçevede, bu perspektifle değerlendirmemiz lazım. Çünkü Halepçe’de yapılan katliam sadece oradaki insanları etkilemedi. Ondan sonraki insanları da etkiledi. O dönemde yaralananlar, o dönemde gazlardan zehirlenenler, daha sonraki nesiller de onlardan etkilendi. Yeni doğan çocuklar sakat olarak doğdu.” İfadelerini kullandı.

HALEPÇE KATLİAMI BİR SOYKIRIMDIR!

Halepçe’nin bir soykırım olduğunu vurgulayan Durmaz, “ Halepçe katliamı, dünya tarafından soykırım olarak kabul edilmemektedir. Hâlbuki o dönemde bir halkı ortadan kaldırmak istediler. Kimyasal silahlarla mazlum ve mustazaf insanların üzerine bombalar yağdırdılar. Gazlarla onları bir anda katlettiler. Dolayısıyla Halepçe katliamı bir soykırımdır. “ dedi.

BATI BU KATLİAMA SESSİZ KALDI!

Batının katliama sessiz kaldığını belirten Durmaz, “Batı demokrasiyi, medeniyeti, uygarlığı ve insan haklarını sürekli gündeme getirmektedir. Aslında Batı hiçbir zaman medeni olmamıştır. Her zaman kendi çıkar ve menfaatini öncelemiştir. O dönemde de yine kendi çıkar ve menfaatini öncelemişti. Menfaatini öncelediği için de Halepçe katliamına göz yummuştur. Bu katliamın failleri dolaylı olarak Batı ve Saddam’ı destekleyen Avrupa ülkeleridir.” ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *