image

Yaklaşık 800 Mesleki, 1100 Spor ve 1100 civarında da Kültürel kursların yıl boyunca peyder pey açılmaya başlandığını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü̈ Bilal Serik, 3636 kurs programı olduğunu söyledi. 2021 yılında Yangın Söndürme ve Arama Kurtarma, Sürü Yönetimi Elemanı, Bahçıvanlık, Arıcılık, Avcı Eğitimi, Yabancı Dil Eğitimi, TPIC’te Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sondaj işçiliği kursları gibi farklı alanlarda yeni kurslarının açıldığını belirten, Halk Eğitim Merkezi Müdürü̈ Bilal Serik, kurum olarak yıl boyunca yaklaşık 3 bin kişiyi istihdam ettiklerini söyledi.

HEM Müdürü̈ Serik; “Sayın Valimiz Hulusi Şahin ve Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut Kurtaran’ın desteğiyle yıl içerisinde 3636 farklı alanda 3 bine yakın eğitmen, usta öğretici, antrenör ve alanında uzman kişilere kurslar açıyoruz. Buda büyük bir istihdam anlamına geliyor. Kurum olarak Hayat Boyu Öğrenme ilkesiyle her kesimin, herkesin faydalanması için çalışıyoruz. Açmış olduğumuz kurslarımızda başarı oranı oldukça yüksek. Pandemi sürecinin bitmesiyle daha geniş̧ kitlelere ulaşacağız.” dedi.  

“KURUMLARIMIZLA KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ” 

Batman’da açılan kurslarda her kesimle koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü̈ Bilal Serik; “Belediyemizle, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzle, İş-Kur İl Müdürlüğümüzle, Okullarımızla, ADM (Aile Destek Merkezleri), ÇATOM, STK ve bütün Kamu kurum ve kuruluşlarla istişare halindeyiz. Amacımız farklı kurumlarla bütün kesimlere ulaşmaktır. Güçlü̈ ve donanımlı bir kadroyla hizmet veriyoruz.” diye konuştu. Serik ayrıca, bütün kurslarda maske, mesafe ve hijyen kurallarına da uyduklarını sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *