image

   Gerçekleşen Sınıf İçi Değerlendirme Yöntemleri Eğitiminde öğretmenlere yönelik; çoktan seçmeli ve beceri temelli madde yazımı eğitimleri, hazırbulunuşluk sınavları gibi konularda ilgili uzman öğretmenlerce bilgi verildi.
Meslek liselerinde öğrencilere uygulanacak sınavların içeriği, uygulamalı derslerde öğrencilerin başarısını ölçebilecek teknikler gibi konularda öğretmenlere sunum yapıldı. Eğitim toplantısının sonunda her okulun öğrenci durumları, başarı analizleri görüşüldü.
"Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi'' kapsamında Ölçme ve Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı Eray Selçuk tarafından proje kapsamında bulunan 5 okulda görevli öğretmenlere yönelik 'Çoktan Seçmeli Madde Yazımı ile Beceri Temelli Madde Yazımı' konularında online eğitimler verildi.
 Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Merkezi tarafından Millî Eğitim Bakanlığınca yürütülen ''Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi'' kapsamında bulunan okullarda görevli 200 öğretmene yönelik ''Tamamlayıcı Değerlendirme Yöntemleri'' ile ilgili online sunum düzenlendi.
Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Yusuf SÖZER tarafından çevrimiçi verilen eğitimde, Ölçme ve Değerlendirme Merkezince yapılan çalışmalarla yapılabilecek çalışmalar anlatıldı. Bu hususta; meslek liselerinde okuyan öğrencilerin portfolyolar ve rubrikler bağlamında başarılarının değerlendirilmesi, projelerde uygulanabilecek rubrikler, öğretmenlerin sınıflarında hazırlayabilecekleri başarıyı ölçen rubriklerin içeriklerine yönelik verilen eğitim soru-cevap bölümüyle sona erdi. HABER MERKEZİ
 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *