image

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz, beraberindeki heyetle taşımacılık sektöründe yaşanan sorunları görüşmek üzere Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Şeref Göymen ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Reşit Yaşar’ı ziyaret etti. 
Oda başkanları Göymen ve Yaşar, HÜDA PAR heyetinin kendilerini ziyaret etmelerinden ve sorunlarını gündeme taşımalarından dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.
“ÖĞRENCİ TAŞIMACILIĞI YAPAN FİRMALAR CİDDİ SIKINTILAR YAŞIYOR”
Ziyaretler sonrasında açıklamalarda bulunan Durmaz, öğrenci taşımacılığı yapan okul servisi işletmecilerine faizsiz kredi imkânı verilmesi gerektiğini söyledi.
Okul servisi firmalarından sonra oda başkanlarını ziyaret ettiklerini belirten Durmaz, “HÜDA PAR Merkez İlçe Teşkilatı olarak sahada bulunmaya, vatandaşlarımızı ziyaret etmeye ve esnafın kapısını çalmaya davam ediyoruz. Bu hafta da dolmuş duraklarını ve okul servislerini ziyaret ettik. Ardından okul servisleri ve dolmuşların bağlı bulundukları odaları ziyaret ettik.” ifadelerini kullandı.
“DESTEK PAKETLERİ ESNAFIN MAĞDURİYETİNİ GİDERMEDİ”
Açıklanan destek paketlerinin esnafın mağduriyetini gidermediğini söyleyen Durmaz, “Küresel salgın birçok sektörü etkilediği gibi okul işletmeciliği yapan firmaları da çok ciddi bir şekilde etkiledi. Okul servisleri bir yıldır iş yapamamaktadırlar. Çalışmadıkları için gelirleri yok. Hükümet bu süreçte bazı destek paketleri açıkladı. Açıklanan destek paketleri esnafın mağduriyetini gidermedi. Esnaf yeni destek paketlerinin açıklanmasını beklemektedir. En azından esnafa faizsiz kredi verilsin. Aynı şekilde en az bir yıl ertelemeli hibe ve krediler verilsin.” şeklinde konuştu.
“BELEDİYE OKUL SERVİSLERİNDEN AİDAT ALMASIN”
Batman’da ruhsatlı olarak çalışan 353 okul servisi olduğunu ve bunların her yıl belediyeye 300 lira aidat vermekte olduklarını söyleyen Durmaz, konuşmasına şöyle davam etti: “Bu yıl salgından dolayı çalışmamalarına rağmen okul servisleri yine aidatlarını ödemişler. Bu da onlar için ek külfet demektir. Belediyeden bir istekleri var; istiyorlar ki belediye en azından bu salgın sürecinde onlardan aidat almasın. Taşımacılıkla geçimlerini sağlayan firmalar sorunlarının giderilmesi adına yetkililerden gerekli adımların atılmasını beklemektedirler. Sorunlarına karşı ek çözümler ortaya konulmadığı takdirde sıkıntılar devam edecektir. Bizler de bu sorunların çözümü içinde işin takipçisi olmaya devam edeceğiz.” ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *