image

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle birlikte yeni açılan Alo Tevşo Semt Pazarı esnafını ziyaret ederek, esnafın sorun ve taleplerini dinledi. Şahin'e yaşadıkları sıkıntıları anlatan esnaf, semt pazarının yeni açılmasından dolayı işlerinin durgun olduğunu, bundan dolayı da kiralarını ödemekte güçlük çektiklerini belirttiler.
Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Şahin, satış yapamayan Alo Tevşo Semt Pazar Esnafından en az bir yıl kira alınmaması gerektiğini söyledi.
Şahin, daha önce pazarda satış yapıp yer verilmeyen tablacılar, yoğurt ve peynir satan göçerlere de yer tahsis edilmesi çağrısında bulundu.
"6 Ay Kiranın Peşin Alınması Esnafı Mağdur Etti"
Şahin " Batman merkezde bulunan Alo Tevşo Semt Pazarı esnafını ziyaret ettik. Esnafın durumunu ve satışlarını sorduk. Maalesef ziyaret ettiğimiz her bir iş yeri sahibi tezgâh kiralarının yüksek olduğundan ve kendilerinden 6 ay peşin kira alınmasında şikâyet ettiler.  Batman Belediyesi, uzun bir zamandan sonra buraya fiziki bir düzenleme getirdi ancak 6 aylık kiranın peşin alınması esnafı ciddi anlamda mağdur etmiştir." dedi.
"ESNAFTAN BİR YIL KİRA ALINMASIN"
Alo Tevşo Semt Pazarı yeni açıldığı için esnafın iş yapamadığına dikkat çeken Şahin, şunları söyledi: “Kimi esnaf gün boyu 50-60 lira satış yaparken, kimisi de daha satış yapamadıklarını söylediler. Buna rağmen buradaki esnaftan aylık 300 ile 150 lira kira bedeli alınıyor. Alo Tevşo Semt Pazarı'nda güzel bir düzenleme yapılmış fakat olması gereken kanaatimizce şudur. HÜDA PAR Batman il teşkilatı olarak esnafımız adına Sayın Vali Bey'e çağrımız bu esnaftan şu durumda en az bir yıl kira almamalarıdır. Bir veya iki yıl sonra müşteri kitleleri oluşunca kira alınabilir. Şu durumdaki esnaftan alınan kira bedelli esnaf için çok yüksek gelmektedir. Çünkü satış olmadığından bazı esnaflar tezgâhlarına ürün bile koyamıyor. Dolaysıyla esnaf bu anlamda mağdur edilmiştir.”
"YENİ YERDE TEZGÂH VERİLMEYENLERE YER TAHSİS EDİLMELİ"
Şahin "Eski Alo Tevşo pazarında tabla ve tezgâh üzerinde satış yapan esnaflara 'Yeni yerde herkese yer verileceğini yer bulamadığımız esnafa da başka yerde yer tahsis edecek.' vaadinde bulunulmuş. Bu duruma da hâlen çözüm bulmamışlar. Bazı esnaflarımızda bu durumdan dolayı şikâyetleri var. Tezgâhı olmayanların farklı yerlerde tezgâh açmalarından dolayı işlerine engel oluyorlar. Belediyenin bu düzeni oturtması lazım ki esnaflarımız arasında bir gerginlik oluşmasın. Esnaf ile bu konu hakkında konuşarak gerginlik yaşanmaması adına tavsiyelerde bulunduk. Yer bulamayan esnafa da bir yer tahsisi yapılması gerekmektedir." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *