image

Tencere, tava ve çaydanlık tamirinin yanı sıra küçük ev aletlerinin yedek parçalarını da satan zanaatkâr Rıdvan Cengiz, Bankalar Caddesi üzerinde bulunan bir ara sokaktaki dükkânında ailesinin geçimini sağlamanın mücadelesini veriyor.

Üç metre karelik dükkanda dededen ve babadan gelen mesleğini sürdüren Cengiz, paslanmış, kırılmış tencere, tava ve çaydanlıkları tamir ederek rızkını helal yoldan kazanmanın sevincini yaşıyor.

Babasından öğrendiği zanaatkâr mesleğini severek yaptığını ifade eden Cengiz, işini severek yaptığını, alın teriyle para kazandığından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

“TAMİR ETTİĞİM ÇAYDANLIK VE TENCERELER YENİ ALINMIŞ GİBİ OLUYOR”

Dede mesleğini sürdürdüğünü belirten Cengiz, “Çaydanlık ve tencere tamir işini yaklaşık 15 yıldır yapıyorum. Bu işi babamdan öğrendim. Benim babam da babasından öğrenmişti. Bir nevi dede mesleğini sürdürüyorum. Burada genelde mutfak araç gereçlerinden çaydan, tencere gibi ürünlerin tamir ve parlatmasını yapıyorum. Mesela 80 lira civarındaki bu tencerenin kulpu kırıldı diye çöpe atmak yerine bize getiriyorlar. Bizde 5 ila 10 liralık yeni bir kulp takınca tencere yeni gibi tekrar kullanılıyor. Bununla beraber eskimiş ve kararmış çaydanlık ve tencereleri temizleyip parlattığımızda ilk günkü gibi kullanabiliyorsunuz.” ifadelerini kullandı. İLKHA

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *