image

"Türkiye'nin yeni bir anayasayı tartışmasının zamanı gelmiştir" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa çalışmalarının şeffaf şekilde gerçekleştirilmesi ve ortaya çıkan metnin de mutlaka milletin takdirine sunulması gerektiğini söylemişti.

Darbe ürünü olan 1982 Anayasasının gecikmeli de olsa değiştirilmesinin elzem olduğunu dile getiren halk, "Özgürlüğü, adaleti ve insan haklarını temel alan bir anayasa hepimiz için iyi olacaktır. Darbelerden dolayı ülkemiz yüz yıl geriye gitti, darbe yasalarıyla yönetilmek istemiyoruz." şeklinde taleplerini dile getirdi.

"18 yıldır iktidar olan bir hükümetin yeni anayasa talebi, gecikmeli de olsa bizim için bir anlam ifade ediyor." diyen Bülent Yüksek, özellikle bu toplumun dinine ve inancına ters düşen yasaların değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Adaletli, özgür, insan haklarını temel alan bir anayasa hepimiz için iyi olacaktır." diyen Lazgin Tepe, yeni anayasanın dinimize ve örfümüze uygun olması gerektiğine dikkat çekti.

Avrupa'nın dini ile bizim dinimiz aynı değil, bu nedenle her ülkenin kendi halkına göre bir anayasası olmalı." diyen Faraç Çavuş, yeni anayasanın herkesi kapsayacak ve fayda sağlayacak şekilde olması gerektiğine vurgu yaptı. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *