image

3’ü sıkıştırmalı çöp kamyonu 4’ü de yol süpürme aracı olarak kullanılacak olan araçlar ile Belediyenin değişik birimlerinde kullanılmak üzere 7 adet connect tipi binek araçla birlikte Batman Belediyesi toplam araç sayısı 300’e yükselirken, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğünde kullanılan araç sayısı da 45’ten 52 rakamına ulaştı. 

Son teknolojik donatı ile dizayn edilen ve Devlet Malzeme Ofisi’nden satın alınan araçları Belediye Makine İkmal Müdürlüğü sahasında yapılan teslim töreninde inceleyen Vali Hulusi Şahin’e  Belediye Başkan yardımcıları ve Belediye Birim Müdürleri eşlik etti. 

Araçların Belediye teslim töreninde yol süpürme aracının direksiyonuna geçerek test sürüşü yapan Vali Hulusi Şahin “Batman Belediyesini devraldığımız 24 Mart tarihinden itibaren belediyenin mali yapısını güçlendirmeye ve belediyenin hizmet kalitesini arttırmaya özen gösteriyoruz. O günlerde 2’si körüklü 12 adet otobüsün fabrikadan sipariş edildiğini gördük. Fakat bu araçlar için alınan yüksek faizli krediyi hemen yapılandırarak 2 milyon lira tasarrufta bulunduk ve o araçları kısa süre içerisinde aldık.” Dedi.

MAYISTA 4 ARAÇ DAHA GEELCEK

Vali Şahin konuşmasının devamında, “Daha sonra araç parkı durumuna bakmaya başladık. Baktık ki Belediye olarak araç parkımız çok iyi durumda değil. Eksiklerimizi kiralama yoluyla gideriyoruz, yıllık kiralama maliyetlerimiz yaklaşık 10 milyon lira civarında seyrediyor. Bunun üzerine kiralamanın rantabl olmadığını, bu nedenle özellikle çöp sıkıştırma ve yol süpürme araçları gibi kiralaması pahalı olan araçları satın alarak araç parkımıza kazandırdık. Böylece bu yıl itibari ile 10 milyon liralık kiralama bütçemiz 3 milyon 600 bin liraya indi. Yeni aldığımız bu araçlar ve mayıs ayında dar sokaklarda kullanacağımız bir itfaiye, 2 arazöz ve  bir tanker olmak üzere 4 aracımız daha gelecek. Yeni aldığımız 3’ü sıkıştırmalı çöp toplama aracı, 4’ü yol süpürme aracı ve 7 binek araç olmak üzere 14 aracımızın toplamı 11 milyon 500 bin liralık maliyete geliyor. Bu şekilde hem araç parkımızı güçlendiriyoruz hem mali yapımızı sağlamlaştırıyoruz. Bu şekilde şehrimize daha iyi hizmet etmenin arayışı içerisindeyiz. İnşallah bu çalışmalarımız devam edecek.” İfadelerini kullandı. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *