image

Pandemi ile birlikte gelen ekonomik sıkıntılara sürekli zamlanan faturalar da eklenince vatandaş büyük sıkıntılar yaşamaya başladı. Doğalgaza geçen birçok vatandaş tekrar sobaya yöneldi.

Bu kış soba satışlarının iyi olduğunu belirten soba satıcısı Bilal Bakır, “Pandemi ve sokağa çıkma kısıtlamaları bizleri de etkiledi. Ama soba satıcısı olduğumuzdan dolayı ve soba sezonu olması hasebiyle diğer esnafa göre daha az etkilendik. Her ay doğalgaza yapılan zamlardan ötürü, soba kullanımına rağbet arttı. Doğalgaza yapılan zamların fazla olmasının yanında evleri yeterince ısıtamamasından dolayı halk tekrar soba kullanımına yöneldi. Özellikle yalıtımı olmayan binalarda insanlar kabarık faturalara rağmen ısınamıyorlar. Doğalgazdan sobaya yönelen çok kişi var.” İfadelerini kullandı.

Doğalgazdan sobaya rağbetin artması soba üreticisi firmalarda fırsatçılığa yol açtığını belirten Bakır, “Soba kullanımına rağbet artınca da, soba yapımında kullanılan malzemelerin fiyatlarında da artış meydana geldi. Malzeme satıcıları fırsatçılığa kaçtı. Bir ayda üç defa malzeme zam yedi. Bu durumdan şikâyetçiyiz.” Diye konuştu. AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *